maanantai 15. syyskuuta 2014

Jalostusori Fair Play lopetettiin viime viikolla

Suru-uutiset jalostusoririntamalta jatkuvat. Kunniakkaaseen 27 vuoden ikään ehtinyt Suomessakin vaikuttanut oldenburg-ori Fair Play (Feiner Stern -Bonjour) lopetettiin viime viikolla kaviokuumeen seurauksena.

Katja Kuistila hankki oriin omistukseensa ja Suomeen vuonna 2000. Fair Play oli suosittu ori suomalaiskasvattajien keskuudessa varsinkin vuosina 2004 ja 2005 ja sillä on Suomessa kaikkiaan lähes 90 jälkeläistä. Parhaiten sen jälkeläisistä ovat menestyneet Eirin Losvikin kenttähevonen Faith, joka osallistui tänä vuonna junioreiden EM-kisoihin sekä vuonna 2012 Breeders' Prizessa kolmanneksi sijoittunut Willnäs Fair Mustang. Suomessa olevien jälkeläisten lisäksi Fair Playlla on jälkeläisiä ainakin Saksassa, mm. jalostukseen hyväksytty poika Fats Domino. Fair Play muutti vuonna 2006 Kuistilan luo Englantiin, jossa se sai viettää mukavia eläkepäiviä aina näihin päiviin asti.

Jalostusuran lisäksi Fair Play kilpaili menestyksekkäästi aina Inter I -tasolle asti. Suomessa oriilla kilpaili Henri Ruoste ja ratsukko oli mukana myös nuorten ratsastajien maajoukkueessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti