keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Ratsuoripäivät käynnistyvät huomenna Ypäjällä

Ratsuoripäivät käynnistyvät huomenna torstaina, paikkana on perinteiseen tapaan Ypäjän Hevosopisto. Täksi vuodeksi oripäivien formaatti on uudistunut ja aiemman noin viikon sijaan oripäivät on tiivistetty kolmeen päivään (to-la). Näillä näkymin mukana on kaikkiaan 11 oria, joista vain neljä on koulusukuisia. Alunperin oripäiville oli ilmoitettu vielä viides koulusukuinen ori, suvultaan kiinnostava Timotheé SN (Insterburg TSF - Tip-Top), joka on kuitenkin jäänyt pois.

Oriiden osalta torstaina ja perjantaina ohjelmassa on ainoastaan 3-vuotiaiden oriiden suorituksia. Lisäksi perjantaina nähdään Laatuarvostelun kutsukilpailu niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Lauantain ohjelma on monipuolinen, sillä silloin 3-vuotiaiden lisäksi esitetään myös muut jalostusarvosteltavat sekä uusintarkastettavat oriit, ohjelmassa on myös näytöksiä, oriparaati ja tietenkin oriiden palkitseminen. Oripäiville on tänä vuonna vapaa pääsy. Oripäivien sisältöön ja aikatauluihin voi tutustua Hippoksen sivuilla. Oripäiviltä on voi myös seurata suoraa lähetystä netin välityksellä.

Oripäivien yhteydessä perjantaina järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton koulutus, jonka aiheina ovat lineaarinen arvostelu sekä arvioitavien hevosten sukujen vahvuudet. Asiantuntijoina tilaisuudessa ovat ruotsalainen Mikael Nolin, saksalainen Dr. Ludwig Christman sekä suomalaiset Päivi Martinmaa ja Anne-Mari Pekonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti