lauantai 8. maaliskuuta 2014

Charlotte Dujardin jää pois 's-Hertogenboschin World Cup -osakilpailusta

Iso-Britannian Charlotte Dujardin jää pois World Cupin viimeisestä osakilpailusta, joka järjestetään viikon päästä Hollannin 's-Hertogenboschissa. Maailman ykkösratsukko Dujardin - Valegro tähtää ensimmäistä kertaa World Cupin finaaliin. Hollannin kisasta poisjääminen on kuitenkin pieni takaisku tälle tavoitteelle, sillä Dujardin on tällä hetkellä World Cupin pistetilastossa kymmenentenä, kun yhdeksän parasta saa suoraan osallistumisoikeuden finaaliin. Koska yhtä maata finaalissa saa edustaa enintään kolme ratsukkoa ja saksalaisia yhdeksän parhaan joukossa on tällä hetkellä neljä, on Dujardinilla toistaiseksi paikka finaaliin.
Teoriassa siis jollakin hänen takanaan olevista ratsukoista on mahdollisuus nousta ohi. Käytännössä lähes ainoa ehdokas Dujardinin ohittajaksi viimeaikaisten tulosten valossa on Hollannin Danielle Heijkoop, joka on nyt sijalla 13 pistein 25. Sijoittuessaan Den Boschissa ensimmäiseksi tai toiseksi hän ohittaisi Dujardinin, jolla on kasassa 40 pistettä. Toki myös Terhi Stegarsilla olisi mahdollisuus samoilla sijoituksilla ohittaa Dujardin. Stegars on nyt sijalla 11 pistein 27. Finaaliin voidaan myöntää paikkoja myös villillä kortilla.

Dujardinin poisjäännin syynä on Horses International -sivuston mukaan se, ettei Valegro ole 100-prosenttisessa kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti