tiistai 25. maaliskuuta 2014

Jatkossa aluekoululuokkien osallistujamäärää saa rajata

Vuosien varrella moneen kertaan esille noussut ehdotus kouluratsastusluokkien osallistujamäärän rajaamisesta on hyväksytty SRL:n hallituksessa. Hallitus on hyväksynyt 20.3.2014 alkaen sääntöpoikkeuksen, joka koskee aluetason kouluratsastusluokkia ja jonka mukaan luokan osallistujamäärää voi rajoittaa. Aiemmin koululuokkia on voinut rajata muilla kuin pelkän osallistujamäärän rajauksilla.

Käytännössä osallistujamäärän rajaus tullaan toteuttamaan niin, että ilmoittautumisajan päätyttyä järjestäjä palauttaa rahat niille, jotka eivät mahdu kiintiöön. Osallistujamäärän rajausta on sovellettu seuratasolla jo viime vuonna. Asiasta tiedotetaan tarkemmin huhtikuun sähköisessä seurapostissa järjestäjille.

On mielenkiintoista nähdä, miten uusi sääntömuutos vaikuttaa käytännössä. Ainakin sen uskoisi kannustavan ratsastajia ilmoittautumaan kisoihin hyvissä ajoin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Toisaalta taas nähtäväksi jää, kuinka isoksi ongelmaksi mahdolliset peruutukset ja viime hetken poisjäännit nousevat. Toivon mukaan uusi sääntö tulee kuitenkin vaikuttamaan positiivisesti kilpailujärjestäjien intoon järjestää aluekoulukisoja, etenkin Etelä-Suomen alueella, jossa suuresta harrastajamäärästä huolimatta aluekisakalenteri suorastaan ammottaa tyhjyyttään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti