tiistai 29. maaliskuuta 2011

Turvakypärän käyttö kouluratsastuksessa edelleen tapetilla

Turvakypärän käyttö kouluratsastajien keskuudessa ja erityisesti kilpailuissa on viime aikoina ollut keskustelua herättänyt huolenaihe. Erityisesti Yhdysvalloissa asia on ollut tapetilla vuoden päivät maan olympiaratsastajan loukkaannuttua vakavasti ratsastusonnettomuudessa. Yhdysvalloissa maaliskuun alussa voimaan astuneet säännöt velvoittavat ratsastajia käyttämään kansallisissa kilpailuissa hyväksyttyä turvakypärää.

Turvakypärän käyttöön on vähitellen herätty laajemmassa mittakaavassa myös muualla. Kanadassa on tehty uusi sääntö, jonka mukaan kaikkien tietyllä tasolla (Fourth level) ja sitä helpommissa luokissa kilpailevien tulee käyttää aina kilpailupaikalla hevosen selässä ollessaan turvakypärää. Stewardilla on oikeus tarkistaa, että kypärä täyttää asetetut vaatimukset.

Westfalen Verband näyttää myös esimerkkiä, kun huhtikuisessa eliittihuutokaupassa ensimmäistä kertaa kaikki nuoria hevosia esittävät ratsastajat käyttävät turvakypärää. Aiemmin kypärää ovat käyttäneet huutokaupassa vain estehevosten ratsastajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti