sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Seitsemän uutta oria hyvksyttiin oripäivillä

Ratsuoripäivät on saatu päätökseen. Tänä vuonna oripäivillä hyväksyttiin jalostukseen seitsemän uutta oria. Hyväksytyistä kolme on koulusukuisia.

Askellajipainotteiseen esitarkastukseen osallistuneista oriista vuoden jalostukseenkäyttöoikeuden sai Lord Lockness, joka palkittiin I palkinnolla. Myös Bel Amour hyväksyttiin esitarkastuksessa, mutta se ei saanut jalostusoikeutta.

Molemmat suorituskyvynkokeeseen osallistuneet askellajioriit hyväksyttiin jalostukseen, 6-vuotias Fiance Noir kolmeksi vuodeksi ja 4-vuotias New Hill Rossellini viideksi vuodeksi.

Pisteet:
Fiance Noir 8-8-8-8-8=40, käynti 8,5, ravi 7,5, laukka 8, yleisvaikutelma 8, ratsastettavuus (koerats.) 8,5
New Hill Rossellini 8-7-7-8-7=37, k: 8, r: 7, l: 8, yl.: 7, rats.: 7,5

Kantakirjaan tarjottavista ratsuoriista ainoan koulusukuisen, London Baronin, suoritus jouduttiin keskeyttämään ontuman vuoksi. Orilautakunnan mukaan oria ei olisi kuitenkaan hyväksytty FWB-jalostukseen, koska sillä on erittäin vennot vuohiset.

Kaikki uusintarkastukseen osallistuneet oriit saivat jatkoluvan.

Vaikka osallistuneiden oriiden määrä jäi tänä vuonna melko pieneksi, on oripäivillä tapahtunut kehitystä joka osa-alueella. Oriit olivat pääsääntöisesti hyvin valmisteltuja ja esitettyjä. Järjestelyt toimivat hyvin ja toimihenkilöt tuntuivat olevan tehtäviensä tasalla. Ohjelma eteni aikataulussa, tosin poisjääntien seurauksena ohjelmassa oli pitkiäkin taukoja. Myös pieniin, mutta tunnelman kannalta tärkeisiin asioihin kuten oheisohjelmaan ja vaikkapa kukkalaitteisiin yms. oli panostettu aiempaa enemmän.

Oripäivien tuloslista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti