keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Edward Galin mietteitä Totilaksesta ja sen uudesta ratsastajasta

CHIO Aachen -kilpailun järjestäjät haastattelivat taannoin Edward Galia kilpailujen viralliseen lehteen. Haastattelussa Gal kertoi ajatuksiaan entisestä kilpakumppanistaan, superori Totilaksesta. Galin mukaan kaiken sujuessa hyvin Totilaksen kanssa ei hänen tarvinnut tehdä selässä juuri mitään, Totilas suoritti kaiken kuin itsestään. Tähän pisteeseen päästäkseen Totilaksen uudella ratsastajalla Matthias Alexander Rathilla on kuitenkin vielä pitkä matka kuljettavanaan, sanoi Gal.

Gal myös totesi, että Totilaksella kilpailuissa toiseksi sijoittuminen katsotaan yleisön silmissä aina epäonnistumiseksi. Hän ymmärtää paineet, joita Rathin harteilla Totilaksen uutena ratsastajana on. Galin mukaan on aina vaikeaa ottaa aiemman ratsastajan paikka valmiin GP-hevosen satulassa.

Ann-Kathrin Linsenhoff, Totilaksen osaomistaja ja Rathin äitipuoli, on kutsunut Galin tervehtimään Totilasta ja seuraamaan Rathin harjottelua oriin kanssa. Gal on ottanut kutsun ilahtuneena vastaan ja aikookin todennäköisest vierailla oriin uudella kotitallilla. Galin mukaan hänelle olisi ollut vaikeaa kohdata Totilas ensikertaa sen myynnin jälkeen kilpailuissa. Oriin myynti oli kova isku Galille, mutta suurten rahojen ollessa kyseessä hän ymmärtää ratkaisun täysin. Tien erkaannuttua Totilaksesta, on kadonnut myös paljon paineita ja elämä on aiempaa rauhallisempaa, kertoi Gal.

Uutinen CHIO Aachenin sivuilla

Jo muutamat varsat Totilaksen ensimmäisestä jälkeläisvuosikerrasta ovat nähneet päivänvalon. Saksan ensimmäisen Totilas-varsan syntymä noteerattiin jopa paikallisessa uutislähetyksessä. Saksassa on myös syntynyt ensimmäinen isänsä värin perinyt varsa. Pikimustan tammavarsan emä on täyssisko Bundeschampionat-voittajalle ja nuorten hevosten MM-pronssimitalistille Silberasterille (Sandro Hit - Canaster), joten uudella tulokkaalla on lienee parhaat mahdolliset geenit menestykseen olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti