perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kolmivuotiaat oriit loppusuoralla

Kolmevuotiaiden oriiden irtohypytys ja askellajien arviointi on ohi tältä päivältä. Mukana oli kolme askellajioria: Bel Amour, Lord Lockness ja Ritzferal. Kaikki kolme suoriutuivat irtohypytyksestä varsin mallikkaasti ja saivatkin tuomaristolta positiivisia kommentteja, hyvän jalkatekniikan lisäksi tuomarit kehuivat oriiden positiivista asennetta. Irtohypytyksen yhteydessä arvioitiin myös oriiden askellajit.

Askellajituomareiden mukaan Bel Amour on positiivisesti energinen hevonen, jolla on vahva takaosan työntö. Se saisi kuitenkin kantaa itseään paremmin. Kaikki kolme askellajia ovat puhtaita ja melko energisiä. Käynti on kuitenkin oriin ehdottomasti paras askellaji.

Lord Lockness vaikutti varsin sympaattiselta tapaukselta. Se esiintyi rennosti, mutta raviin ja laukkaan tuomarit kaipasivat lisää terävyyttä. Käynti oli tälläkin oriilla hyvää ja tahdikasta. Maria Collianderin mukaan ori vaikuttaa siltä, että se saattaisi ratsastajan alla esiintyä vielä enemmän edukseen.

Ritzferal on ryhdikäs, mutta ei tyyliltään ehkä niin moderni kuin kaksi edellä mainittua oria. Tuomariston mukaan sillä on kolme puhdasta, melko tasalaatuista askellajia, mutta selänkäyttö oli oriin heikoin kohta.

Estepuolen hevosista holstein-ori Catcall (Cancara - Cambridge) oli komearaaminen ja hyvinliikkuva. Askellajituomarienkin mielestä sillä oli kolme hyvää, energistä ja melko elastista askellajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti