keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Master vihreämmille laitumille

Legendaarinen ruotsalaisori Master (SWB, Ceylon - Iran) on kuollut. Vuonna 1988 syntynyt ori löydettiin tänä aamuna menehtyneenä karsinastaan Flyingessä, jossa sen oli tarkoitus astua tällä kaudella. Master on jäänyt suomalaisten mieliin erityisesti Kyra Kyrklundin kilpakumppanina. Ratsukon menestys alkoi nuorten hevosten luokista jatkuen erinomaisin tuloksin GP-tasolla. Kyrklund ja Master starttasivat 21 kertaa GP-tasolla tuloksenaan 18 voittoa ja kolme sijoitusta.

Master on tunnettu myös loistavana periyttäjänä. Ori on ollut WBFSH:n rankingtilastossa parhaimmillaan sijalla 7 ja vielä vuonna 2010 se löytyi sijalta 18. Masterin jälkeläisistä tunnetuin on Max, jonka kanssa Kyrklund kilpaili mm. olympialaisissa Hong Kongissa vuonna 2008. Master astui myös yhden kauden Suomessa, jossa sillä on 81 jälkeläistä.

Uutinen Eurodressage.comissa

Kyran ja Masterin bravuuri oli tulishow, jonka ratsukko esitti useita kertoja erilaisissa tapahtumissa. Allekirjoittanutkin on päässyt kyseisen shown näkemään kerran Göteborgissa ja kokemus oli fantastinen.

1 kommentti: