torstai 13. elokuuta 2015

EM2015: Paras suomalainen Terhi Stegars jatkaa henkilökohtaiseen kilpailuun, Hollanti vei joukkuekullan

EM-kisojen joukkuemitalien kohtalo ratkesi tänään, kun Aachenissa ratsastettiin Grand Prix'n toinen puolikas. Hollanti vei nimiinsä mestaruuden Edward Galin ja Glock's Undercoverin johdolla. Ratsukko sai luokan toiseksi parhaat prosentit 82,229. Parhaan tuloksen, tosin tällä kertaa hyvin niukasti Galiin nähden, ratsasti Iso-Britannian Charlotte Dujardin Valegrolla. Tulos 83,029 siivitti britit joukkuehopealle. Isäntämaa Saksan oli tyytyminen pronssiin. Heidän parhaasta tuloksestaan vastasi Kristina Bröring-Sprehe Desperados FRH:lla.

Tänään suomalaisista vuorossa olivat Emma Kanerva Sini Solinalla ja Terhi Stegars Axis TSF:llä. Kanervan suoritus sisälsi sekä erittäin loistokkaita osia että lähes täydellisiä epäonnistumisia. Parin laukkaohjelmassa sattuneen rikkeen lisäksi lopputervehdykseen johtaneella pituushalkaisijalla oleva viimeinen passage epäonnistui pahasti, minkä seurauksena ratsukon pisteet jäivät parin tuomarin osalta kyseisestä arvostelukohdasta jopa nollille. Koska tästäkin huolimatta tulos oli kuitenkin yli 64 prosenttia, oli ohjelma monilta osin erittäin onnistunut. "Oli tiedossa, että Solina ei ole aiemmin kilpaillut tällaisella areenalla, joten emme voineet tietää miten se reagoi tilanteeseen. Oli mahdollista, että se voisi säikähtää tai mennä hyvin eikä olla moksiskaan. Jos sen keskittyminen herpaantuu, tulee helposti virheitä. Tämä on erittäin vaikuttava areena. Solinan täytyy saada vain lisää kokemusta ja siksi on hyvä, että se pääsi tänne mukaan. En ole superpettynyt, mutta tietysti vähän harmittaa, koska se meni harjoituksissa tosi hyvin", kertoi Kanerva.

Suomen joukkueen ankkurina ratsastanut Terhi Stegars oli 69,971 prosentin tuloksellaan paras suomalainen. Hän oli lopputuloksissa 28., mikä tarkoittaa sitä, että ratsukko nähdään Grand Prix Specialissa, jossa ovat mukana joukkuekisan 30 parasta ratsukkoa. "Verryttelyssä tuuli hieman, mutta areenalla oli erittäin kuumaa. Olen todella onnellinen pisteistäni ja siitä, että ne riittivät jatkopaikkaan, mikä oli tarkoitus. Se oli odotettavissa, mutta hevosten kanssa voi aina sattua yllätyksiäkin. Täytyy myöntää, että itse rata oli todellinen työvoitto, ratsastusfiilis ei ollut maailman paras. Olosuhteisiin nähden Axis tsemppasi hienosti, rata oli aika rikkeetön. Verryttelyssä Axis oli täydellinen, jospa joskus sen vielä saa tuotua radalle asti", Stegars totesi.

Suomen sijoitus oli lopulta 13. joukkuekilpailussa. Kilpailut jatkuvat kouluratsastuksen osalta lauantaina Grand Prix Specialilla, jossa jaetaan ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit.

Joukkuekilpailun tulokset
Grand Prix'n henkilökohtaiset tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti