sunnuntai 16. elokuuta 2015

EM2015: Dujardin ja Valegro edelleen voittamattomia

EM-kisat päättyivät tänään kouluratsastuksen osalta. Eilen ja tänään jaossa olivat henkilökohtaiset mitalit. Iso-Britannian Charlotte Dujardin ja Valegro jatkoivat voittokulkuaan sekä eilisessä Grand Prix Specialissa että tämänpäiväisessä Grand Prix Kürissä. Eilen Dujardin oli täysin omilla prosenttiluvuillaan 87,577 prosentin tuloksellaan hopealle ratsastaneen Saksan Kristina Bröring-Sprehen ja Desperadoksen saatua tuloksen 83,067 prosenttia. Kürissä kamppailu kullasta oli paljon tiukempi, sillä kotiyleisön edessä upean ennätystuloksensa 88,804 tehnyt saksalainen hävisi vain niukasti britille, jonka voittoprosentit olivat 89,054.

Etukäteen vahvimpien mitalisuosikkien joukkoon kuulunut Hollannin Edward Gal tippui pois mestaruustaistosta jo eilisessä Grand Prix Specialissa, kun hänen hevoseltaan Glock's Undercoverilta tuli verta suusta kesken radan ja ratsukon suoritus jouduttiin sääntöjen mukaisesti keskeyttämään. Lohtua Hollannille toi kuitenkin Hans Peter Minderhoundin ja Glock's Johnsonin pronssi (79,034 %).

Grand Prix Kürissä, jossa peräti seitsemän ratsukkoa rikkoi 80 prosentin rajan, pronssille kipusi jopa hieman yllättäen Aachenissa aiempinakin päivinä hienosti esiintynyt espanjalaisratsukko Beatriz Ferrer-Salat - Delgado tuloksella 82,714 prosenttia.

Ainoana suomalaisena henkilökohtaiseen kisaan mukaan päässyt Terhi Stegars paransi Axiksensa kanssa sijoitustaan joukkuekisasta ollen Grand Prix Specialissa sijalla 20. tuloksella 69,636 prosenttia. Ilman virhettä sarjavaihdoissa jokaisella askeleella finaalipaikka olisi ollut todella lähellä. Suomalaisratsastaja oli kuitenkin hyvällä mielellä suorituksensa jälkeen: "Ratsastusfiilis oli todella hyvä ja ohjelmamme oli parempi kuin Grand Prix’ssä. Koko raviosuus ja passage olivat tosi hyvät, highlight-kohtiin kuuluivat myös vaihdot joka toisessa askeleessa. Ratsastin koko rahan edestä ja otimme Axiksen kanssa jokaisen pisteen mikä oli saatavana." Stegarsin lähitulevaisuuden suunnitelmissa ovat hallikauden World Cup -osakilpailut sekä kvaalien hankkiminen ensi vuonna pidettäviin Rion olympialaisiin.

Kouluratsastuksen osalta EM-kisat on siis tältä vuodelta saateltu päätökseensä. Kuluneiden päivien aikana keskiössä on ollut jopa normaalia enemmän keskustelu tuomaritoiminnasta; kärkisijoja lukuunottamatta tuomareiden näkemyksissä oli varsin suuria eroja ratsukoiden sijalukujen osalta. Lisäksi kisat nostivat esiin tuoreita ratsukoita, joista voi hyvällä syyllä odottaa tulevaisuuden tähtiä. Näihin lukeutuvat ehdottomasti ainakin Iso-Britannian Fiona Bigwood Atterupgaards Orthilialla (Gribaldi - Donnerschlag) sekä Ranskan Karen Tebar Don Luisilla (Dimaggio - Rubinstein I). Myös se, että Dujardinin kärkiasema ei olekaan aivan niin horjumaton, miltä se tähän asti on vaikuttanut, tuo uutta mielenkiintoa seuraavia arvokisoja ajatellen.

Grand Prix Specialin tulokset
Grand Prix Kürin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti