keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ypäjällä otettu käyttöön suolahuone hevosille

Ypäjällä on otettu käyttöön uusi hevosten hoitomuoto, suolahuone. Suolahoitoa käytetään mm. hengitystieongelmien ja ihottumien hoitoon. "Hoito irrottaa limaa ja laajentaa hengitysteitä vähentämällä limakalvojen turvotusta. Suolalla on myös desinfioiva vaikutus, mikä saattaa auttaa kesäihottumasta kärsiviä hevosia. Akuuteissa hengitystieongelmissa suositellaan hoitoa kolmena peräkkäisenä päivänä. Kesäihottumissa hoitojaksot ovat pidempiä", kertoo suolahuonetta hoitava tallimestari Sari Raiskio.

Suolahuone on ollut käytössä parin viikon ajan ja nyt se on avattu myös muille kuin Hevosopiston omille hevosille. Suolahuone sijaitsee Hevossairaalan kanssa samassa rakenuksessa ja siinä on tilat kahdelle hevoselle kerrallaan. Yksi hoitokerta kestää 30 minuuttia. Ilman suolapitoisuus on huoneessa 25 mg yhtä ilmakuutiota kohden. Suolapitoisuutta säädellään automaattisesti. Tällä hetkellä suolahuone on auki arkisin, mutta jatkossa palvelua on tarkoitus tarjota myös viikonloppuisin esim. SRL:n valmennusten yhteydessä.

Käyttökokemukset ovat tähän mennessä olleet positiivisia. "Kyllä lima lähtee liikkeelle eli hoito auttaa tukkoisuuteen. Sivuvaikutuksia ei ole näkynyt, hevosten silmät esim. eivät ole reagoineet mitenkään. Hevoset näyttävät olevan hoitopilttuussa ihan levollisina. Ne keskittyvät suolaan ja oppivat aika nopeasti hengittämään syvään. Joku levottomampikin on rauhoittunut nopeasti ja tulee tilaan mielellään uudestaan", Raiskio kertoo.

1 kommentti:

  1. Suolahuoneen suunnitellut ja rakentanut HEVOSKUNTOUTUS EKOHEPO....

    VastaaPoista