tiistai 31. joulukuuta 2013

Valegro pysyy Dujardinilla

Maailman tämän hetken menstyvin kouluhevonen, Charlotte Dujardinin ratsastama ruuna Valegro ei ole enää myynnissä. Vuoden 2011 EM-kisoista asti Valegron omistajat Carl Hester ja Rory Luard ovat pitäneet sitä mahdollisuutta auki, että ruuna vaihtaa omistajaa sopivan ostotarjouksen ilmaannuttua.

Valegron ja Dujardinin nopea nousu maailman kärkeen on kuitenkin muuttanut omistajien ajatuksia. Jo viime vuonna esille nousi suunnitelmia omistajasyndikaatin kokoamisesta, mutta tilanne on kuitenkin ollut tähän asti avoin. Nyt Hester on kuitenkin ilmoittanut, että Valegro ei ole enää myynnissä vaan pysyy Dujardinilla tulevaisuudessakin. Hän sekä toinen omistaja Luard ovat sitä mieltä, että 2-vuotiaasta asti Hesterillä olleen Valegron ei kuuluisi olla missään muualla kuin heidän huolenpitonsa kohteena. Hester on myös myöntänyt, ettei kykene eroamaan pitkäaikaisesta ystävästään.

Yksi keskeinen huolenaihe myyntiin liittyen on ollut hevosen hyvinvoinnin takaaminen. Hesterin mukaan ei ole mitään takeita siitä, että Valegro saisi viettää samanlaista hevosen elämää kuin tähän asti, jos joku ostaisi sen suurella summalla. Hesterin ja Dujardinin hevostenhan on kerrottu nauttivan huippukilpahevosille varsin epätavallisesta elämästä eli mm. laduntamisesta.

Hesterin tarkoituksena on yrittää löytää rahoistusta Valegron ylläpitokulujen kattamiseen saamalla mukaan joukko kouluratsastuksesta kiinnostuneita rahoittajia. Yksi mahdollisuus on myös pyrkiä kerämään tuloja kättämällä Valgeroa mainonnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti