torstai 3. tammikuuta 2013

Syndikaatti suunnitteilla Valegron pitämiseksi Englannissa

Iso-Britannian kouluratsastuksen ennennäkemättömään menestykseen johdattaneen ruuna Valegron myynti on ollut pinnalla olympialaisista lähtien. Jo ennen olympialaisia tuli julki tieto, että niin Valegro kuin sen tallikaveri Utophiakin myydään olympialaisten jälkeen. Puoli vuotta on kuitenkin jo kulunut ja molemmat hevoset ovat edelleen Hesterin tallissa.

Utophian osalta tilanteen on tehnyt ongelmalliseksi epäselvyys sen omistajuudessa. Joidenkin huhujen mukaan KWPN-ori on käytännössä myyty heti, kun omistajuussotku ratkeaa. Valgeron osalta tilanne on kuitenkin auki ja sen omistajat Carl Hester ja Roly Luard ovatkin nyt puuhaamassa syndikaattia, jonka avulla ruuna saataisiin pidettyä brittiläisomistuksessa. Hesterin ja Luardin tarkoituksena on pitää 51 prosenttia ruunan omistuksesta itsellään ja tarjota loppua 49 prosentin osuutta myytäväksi 2,5 miljoonalla punnalla (noin 3 miljoonaa euroa). Koska syndikaatti halutaan pitää mahdollisimman pienenä ja helposti hallinnoitavana, etsitään siihen sijoittajia, jotka ovat kukin valmiita osallistumaan noin 250 000 punnan summalla.

Jos Hesterin ja Luardin suunnitelma onnistuu ja Valegro jää Hesterin talliin, on ruunalla tarkoitus kilpailla jatkossa säästeliäästi. Tämä tarkoittaa osallistumista vain kansallisiin mestaruus- sekä tärkeimpiin kansainvälisiin kisoihin päätähtäimen ollessa Rion olympialaisissa. Hester uskoo juuri 11-vuotiaaksi kääntyneen Valegron olevan kultamitalikannassa ainakin seuraavan kuuden vuoden ajan.

Ilmeisesti ruotsalaisten esimerkin innoittamana innokas Valegro-fani pisti joulun alla Facebookissa pystyyn keräyksen, jotta ruuna pysyisi Iso-Britanniassa. Hester kuitenkin tyrmäsi ajatuksen nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti