keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Saksassa aloitettiin valmennuksessa olevien hevosten doping-testaus

Saksassa on aloitettu hevosten doping-testaaminen harjoitusolosuhteissa. Saksan antidopingtoimikunta (NADA) aikoo testata yhteistyössä Saksan ratsastuksen olympiakomitean ja Saksan ratsastajainliiton kanssa jatkossa vuosittain noin 300 hevosta, joista noin 150 kuuluisi maajoukkuevalmennusryhmiin ratsastuksen olympialajeissa. Testit on tarkoitus tehdä ilman ennakkoilmoituksia valmennusolosuhteissa oleville hevosille esimerkiksi niiden kotitalleilla. Ohjelman rahoituksesta vastaa Saksan olympiakomitea.

Muualla kuin kilpailuissa tapahtuva hevosten doping-testaus on ollut suunnitteilla Saksassa jo pitkään. Muun muassa ennen Lontoota kaksissa edellisissä olympialaisissa tapahtuneet saksalaishevosten doping-käryt antoivat syyn entistä tarkemman valvontaohjelman kehittämiseen. Keväästä 2011 edellä mainitut kolme tahoa ovat valmistelleet ohjelmaa ja viime vuoden lopulla testausjärjestelmä otettiin vihdoin käyttöön, kun ensimmäiset hevoset testatiin Warendorfissa marraskuussa. Saksan ratsastajainliiton edustajan mukaan toiveena oli saada järjestelmä käyttöön nopeammalla aikataululla, mutta huolellisuus oli kuitenkin tällä kertaa tärkeämpää kuin nopeus.

Eläinlääkärit ja tarkastajat on koulutettu NADAn toimesta. Testausjärjestelmää esiteltiin ensimmäisen kerran ratsastajille ja hevosen omistajille marraskuussa German Masters -kisojen yhteydessä Stuttgartissa. Doping-testaus kilpailuissa jatkuu samaan tapaan kuin aiemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti