keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hannover-kantakirjasta aiempaa avoimempi

Yleinen suutaus eri kantakirjoissa näyttää olevan aiempaa suurempi avoimuus eli kantakirjat ovat päätyneet "lieventämään" jalostusohjesääntöjään. Näin ovat toimineet mm. Ruotsin SWB-kantakirja ja oma FWB-kantakirjamme, joka on ottanut uuden jalostusohjesäännön käyttään soveltuvin osin tänä vuonna. Kriteereiltään varsin tiukkana pidetty Hannover Verband on nyt myös tehnyt päätöksen muuttaa kantakirjansa sääntöjä.

Muutokset tulevat koskemaan mm. sitä, että nuorilta oriilta ei vaadita enää muita suorituksia kuin 30 päivän testi, että ne voidaan esittää Hannoverkörungissa. Lisäksi kansainvälisellä tasolla menestyneitä jo muualla hyväksyttyjä oriita voidaan hyväksyä hannoverjalostukseen suoraan tiettyjen tulosten perusteella (WBFSH:n rankingit). Keskeisimpiä uudistuksia on ns. 50 prosentin säännön poistuminen. Tämä tarkoittaa, että jatkossa Hannoveriin kantakirjatut tammat voidaan astuttaa millä tahansa hyvksytyllä oriilla ja syntyneet varsat rekisteröidään Hannoveriin.

Hannoverin jalostusjohtajan Dr. Werner Schaden mukaan toiveena on, että kasvattajat toimivat itsenäisesti ja voivat tehdä näin ollen myös itsenäisiä päätöksiä. Tavoitteena on vahvistaa entisestään hannoverhevosten suorituskykyä ja laatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti