perjantai 11. tammikuuta 2013

Blue Hors Romanov myyty Itävaltaan

Oldenburg-jalostusori Blue Hors Romanov (Rohdiamant - Grundstein II) on myyty Itävaltaan. Yhdeksi Tanskan merkittävimmistä kouluperiyttäjistä nousseen oriin uusi omistaja on itävaltalainen Gaston Glock, joka on viime aikoina tullut hevospiireissä tutuksi Edward Galin ja Hans Peter Minderhoundin sponsorina. Ratsastuksen ulkopuolella Glock on ennen muuta tunnettu asevalmistaja.

Tänä vuonna 13 vuotta täyttävä Blue Hors Romanov on ollut hollantilaisen Galin ratsastettavana jo reilun vuoden ajan ja ratsukon hyvin edennyt yhteistyö on nyt johtanut oriin omistajanvaihdokseen. Blue Hors -siittolan johtaja Esben Möller kertoo siittolan sivustolla olevassa uutisessa myynnin herättäneen ristiriitaisia tunteita, onhan kyse yhdestä siittolan tunnetuimmista oriista. Uutisen mukaan Glock on hankkinut Romanovin ensisijaisesti kilparatoja ajatellen, mutta Blue Horsilta on edelleen saatavilla oriin pakastespermaa.

Blue Hors Romanov on menestynyt hyvin sekä kilparadoilla että jalostuksessa. Andreas Helgstrandin GP-tasolle kouluttamalla oriilla kilpaili ennen Galia tanskalainen Sune Hansen. Romanovin tunnetuimpiin jälkeläisiin lukeutuvat NHMM-voittaja Hönnerups Driver ja NHMM-finaaliin selvinnyt, tällä hetkellä pikkukierrosta kilpaileva jalostusori Skovens Rafael. Blue Hors Romanov valittiin Tanskassa vuoden oriiksi vuonna 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti