tiistai 18. joulukuuta 2012

Hesterin ja Utophian yhteinen ura päättyy tänään Lontoon Olympiassa

Lontoon Olympia Horse Show'n tämäniltainen Grand Prix Kür jää Carl Hesterin ja Utophian viimeiseksi yhteiseksi kilpailuksi. Ratsukko ehti olla kansainvälisellä huipulla vain parin vuoden ajan. Tuohon aikaan mahtuu kuitenkin paljon menestystä. Brittiratsukko otti viime vuoden EM-kisoissa kaksi henkilökohtaista hopeaa ja johdatti Englannin joukkuekultaan. Tämän kesän olympialaisista tuomisina oli historiallinen joukkuekulta.

Vaikka Utophiaa ei ole vielä myyty, ei oriilla saa sen omistajuudessa aiemmin syksyllä ilmenneiden epäselvyyksien vuoksi kilpailla ulkomailla eikä Hester myöskään halua ottaa ylimääräisiä riskejä ennen oriin myyntiä. Horse & Hound -lehden nettisivuilla Hester kertoo, että tällä hetkellä tuntuu kuin yksi matka, kuitenkin hieno sellainen, olisi nyt päätepisteessään. Hän ei omien sanojensa mukaan ole surullinen tai järkyttynyt asiasta, koska tietää että joku toinen tulee nauttimaan mahdollisuudesta ratsastaa Utophiaa tulevaisuudessa. Hester toteaa saavansa mielihyvää nähdessään muiden ratsastavan omia hevosiaan, mikä on luonnollisesti syy myös sille, että hänen oppilaansa Dujardin ratsastaa Valegroa.

Valegron myyntiaikeisiin liittyen Hester toteaa olevansa jo uransa ehtoopuolella ja haluavansa ajatella, että hänellä olisi olemassa jotain talodellista turvaa. Hän on kuitenkin tarjoutunut myymään Valegron toisen omistajan Roly Luardin kanssa puolikkaan olympiakultamitalistista sellaiselle taholle, joka haluaisi pitää hevosen Britannian väreissä. Tarjous on voimassa tammikuuhun asti. Hesterin mukaan olympialaisten jälkeen kiinnostusta on ollut ja joitakin tarjouksiakin on jätetty. Ne eivät ole kuitenkaan vastanneet sitä, mitä Hester ja Luard ovat etsineet. Yhtä kaikki Hester toteaa myyntipäätöksen olevan vaikea, koska Valegro on ollut hänen tallissaan jo kahdeksan vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti