sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Andreas Helgstrandille osaomistus suomalaisvarsasta

Yksi Tanskan tunnetuimmista kouluratsastajista ja -valmentajista, Andreas Helgstrand, on hankkinut osaomistuksen suomalaisvarsasta. Ympäristöpalvelut Tuominen Oy on myynyt oldenburg-kantakirjaan rekisteröidystä oriista Lautus (L'Espoir - Negro) osuuden tanskalaiselle Helgstrandille.

Lautus on syntynyt vuonna 2011 ja sen on kasvattanut Tuuli Heltimoinen. Orivarsa oli viime vuonna EBEF-tapahtumassa BIS-voittaja ja se sai ulkomaisista asiantuntijoista koostuneelta tuomaristolta kokonaispisteet 8,8. Tuija Tuomisen mukaan Lautus on Suomessa ensi syksyyn asti, minkä jälkeen se siirtyy Tanskaan valmisteltavaksi oripäiville.

Helgstrand on kiinnostunut myös toisesta Ympäristöpalvelut Tuominen Oy:n omistuksessa olevasta varsasta. Tämänkesäisestä orivarsasta Sir Amour (OLD, Sir Donnerhall - Florestan) on jo tehty esikauppakirja. Mikäli varsa pysyy terveenä ja sen röntgenkuvat ovat riittävän hyvät vuoden ikäisenä, siirtyy myös tämä varsa osittain Helgstrandin omistukseen. Sir Amourin kasvattaja on Niina Okkonen. Ori oli tämän syksyn EBEF:ssa oman ryhmänsä voittaja pisteillä 8,92.


1 kommentti: