torstai 24. toukokuuta 2012

SM-mitalit ratkotaan viikonloppuna Laaksolla

Kaikkien ikäryhmien kouluratsastuksen Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna uusitulla Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä. Kolmen päivän aikana radalla nähdään poni-, juniori-, nuorten ja senioriratsastajien kotimainen parhaimmisto.

Senioreiden mestaruustaistoon on ilmoittautunut yhdeksän ratsukkoa. Etukäteen vahvimpina mitalistisuosikkeina voidaan pitää Maarit Raiskiota Znakilla, Stella Hagelstamia Soraya II:lla ja Kikka Suomiota Flourianilla.

Nuorten ratsastajien kisassa on mukana 11 ratsukkoa, junioreiden 18 ja poniratsastajien niin ikään 18. Laaksolla nähdään myös avoimet II B ja Prix St. Georges sekä 5- ja 6-vuotiaiden hevosten luokat, jotka toimivat myös NHMM-katsastusluokkina.

Poni- ja nuorten ratsastajien mestaruudet ratkeavat lauantaina, kun taas junioreiden ja senioreiden mestarit ovat selvillä vasta sunnuntaina. Senioriratsukoiden ratkaisun hetkiä on mahdollista seurata sunnuntaina Ylen TV2:lta klo 16 alkaen.

Laaksolla kilpaillaan uusitulla pohjalla
Tänä vuonna 75 vuotta täyttävää Laakson ratsastusstadionia on uusittu arvoaan edellyttävään kuntoon. Pohjan peruskorjaus saatiin valmiiksi viime vuonna. "Vanha pinta poistettiin puolen metrin syvyyteen, pohja viistotettiin veden valumiseksi ja sen jälkeen se nostettiin ja oikaistiin kantavalla kivimurskekerroksella tarvittavaan korkeuteen. Päälle lisättiin kivituhkasta kiilakerros sekä ratsastuskentille sopiva pintahiekka. Projekti on ollut mittava ja materiaaleja on liikkunut tuhansia tonneja", kertoo Ratsastajainliiton edustajana projektissa toiminut rakennuskonsultti Ismo Lätti. Kesän kuluessa kentälle on vielä tarkoitus toteuttaa kastelujärjestelmä ja ensi vuoden aikana iltakisat mahdollistava valaistus.

SM-kisojen kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti