keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Parzival jää pois Hollannin mestaruuskilpailuista

FEI:n maailmanlistan kärkipaikkaa pitävä Hollannin Adelinde Cornelissen jättäytyy pois Hollannin mestaruuskilpailuista. Hänen ykkösratsunsa Parzival ei ole kilpailukunnossa. Kouluratsastussivusto Eurodressage oli yrittänyt jo viikko sitten tavoittaa asian tiimoilta Cornelissenia, joka kuitenkin oli kieltäytynyt kommentoimasta. Hänen miesystävänsä Sjaak van der Lein sen sijaan kommentoi asiaa ja hänen mukaansa Parzival ei ole loukkaantunut. Ruuna oli tauolla World Cupin finaalin jälkeen eikä vielä ole riittävässä kunnossa osallistuakseen mestaruuskisoihin.

Parzivalin terveystilanne nousi keskustelunaiheeksi, kun ruuna ei läpäissyt ensimmäistä eläinlääkärin tarkastusta World Cupin finaalin yhteydessä 's-Hertogenboschissa huhtikuussa. Suoriuduttuaan kuitenkin hyväksytysti toisesta tarkastuksesta Parzival ja Cornelissen voittivat finaalin.

Hollannin mestaruuskilpailut ovat ensimmäinen katsastuskilpailu Hollannin olympiajoukkueeseen. Toisena karsintakilpailuna toimii Rotterdam. Hollannin ratsastajainliiton edustajan mukaan joukkuekandidaattien pitäisi periaatteessa osallistua molempiin katsastuksiin ja osallistuminen vain yhteen heikentää mahdollisuuksia päästä joukkueeseen.

Hollannin valmistautuminen olympialaisiin ei siis suju täysin myötätuulessa. Cornelissenin ja Parzivalin ohella maalla ei tällä hetkellä ole muita terävimmällä huipulla olevia ratsukoita. FEI:n rankinglistallakin seuraava hollantilainen, Hans Peter Minderhound hevosella Glock's Tango, löytyy vasta sijalta 25.

Lisäksi koulumaajoukkueen eläinlääkärinä toiminut Jan Greve jätti tehtävänsä vain pari viikkoa sitten. Viralliseksi syyksi on ilmoitettu Greven ja maajoukkuevalmentaja Sjef Janssenin luonteiden yhteensopimattomuus. Janssenin mukaan yhteistyö Greven ja hänen välillä ei ole toiminut opitmaalisesti pitkään aikaan. "Urheilu on etusijalla ja kaikkien tulee hyväksyä tämä", kommentoi Janssen. Greve puolestaan kokee toimineensa viime aikoina joukkueen eläinlääkärinä vain ulkomaailmaa varten, kun samanaikaisesti joukkuuen sisällä liian monia asioita tapahtui hänen selkänsä takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti