lauantai 26. toukokuuta 2012

DWB: Belive Men isä Belissimo M:n sijaan Fürst Grandios

Pari viikkoa sitten DWB-kantakirja ilmoitti, että tämän vuoden aikana jo toisen jalostukseen äskettäin hyväksytyn oriin suku ei täsmää aiemmin ilmoitettuun. Ensimmäinen tapaus koski kevään oripäivillä hyväksyttyä 3-vuotiasta Sezuania, jonka isän piti olla Blue Hors Romanov. DNA-testin myötä oikeaksi isäksi paljastui kuitenkin Blue Hors Zack.

Jälkimmäisessä tapauksessa on myös kyse Herningissä tänä keväänä hyväksytystä 3-vuotiaasta. Hyväksytyille oriille tehtävässä DNA-testissä selvisi, että Belive Men (ei. Prince Mab xx) isä ei ollutkaan Belissimo M (Beltain - Romadour II) kuten piti. Parin viikon selvittelytyön myötä kävi ilmi, että oriin isä onkin Fürst Grandios (Fürst Heinrich - Argentinus).

Belive Men jalostusoikeus säilyy isäoriin vaihtumisesta huolimatta. DWB:n edustajan mukaan ori on nyt jalostuksellisesti jopa aiempaa mielenkiintoisempi, koska sen suvussa on paljon täyttä verta (oriin emä on täysiverinen).

Fürst Grandios on 10-vuotias ori, joka oli omassa körungissaan Münster-Handorfissa toiseksi paras. Se voitti 30 päivän testin saaden askellajeistaan ja ratsastettavuudestaan yli 9 pistettä. Oriitta ratsastaa australialainen Haley Beresford ja ratsukko tähtää GP-luokkiin. Fürst Grandioson verta on jo jalostuskäytössä Tanskassa, kun Blue Hors -siittola hankki viime vuonna omistukseensa nuoren Blue Hors Fletcherin (2009, ei. Weltmeyer).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti