lauantai 26. toukokuuta 2012

SM 2012: Tanhuanpää nuorten mestari - Vuorensivulle ponien mestaruus

Nuorten ratsastajien kouluratsastuksen SM-voittaja Ella Tanhuanpää hallitsi molempia osakilpailuja ottaen kummassakin voiton, mutta finaalissa 11-vuotias Eliko-ruuna oli ratsastajan mukaan huomattavasti edellispäivää parempi. Finaalissa ratsastettiin vapaaohjelmat musiikin tahtiin. "Yleensä Eliko villiintyy musiikista, mutta nyt se oli hyvin mukana", Ella totesi ohjelmastaan, jonka hän ratsasti Robbie Williamsin musiikkiin. Ensimmäistä vuotta nuorissa ratsastajissa kilpaileva Tanhuanpää keskittyy ainakin tulevan vuoden hevosiin ja ratsastaa mm. valmentajansa Lilli Luoman nuoria hevosia. Luoma toteaa kultamitalin olleen työvoitto: "Ellan pää kestää ratsastajana hienosti. Eliko on äärettömän lahjakas, mutta vaikea, todella kuuma hevonen".

Hopeaa sai Laura Lehtonen jo 18-vuotiaalla Whoopy II:lla. Uusi vapaaohjelma eli kür on suunniteltu yhdessä valmentaja Stella Hagelstamin kanssa ja suoritus oikeutti luokassa kolmanteen sijaan. "Koska tämä on viimeinen vuoteni nuorissa ratsastajissa, meillä oli uusi, vaativampi vapaaohjelma kuin kahtena edellisenä vuotena", Laura jatkoi.

Emmi Autio oli ruunalla Solos Lacan perjantain ensimmäisen osuuden jälkeen vain 2,5 pisteen päässä pronssista. Vapaaohjelman toinen sija toi mitalin. "Eilen tuli kauheasti rikkeitä, tänään hevonen oli paremmin kuulolla", Autio hengähti kisan ratkettua. Aladdin-elokuvan musiikkiin tehty vapaaohjelma oli tarkoituksella hieman helpompi kuin edellisenä vuotena. "Solos Lacan kuumenee niin helposti liian nopeatahtisesta ohjelmasta, joten tämän ohjelman mukana sitä on miellyttävämpi ratsastaa", Autio kertoo.

Luokan päätuomarina toiminut Maria Colliander totesi kärkinelikon olleen vaaditulla tasolla. Voittaja oli hänen mielestään ratsastajana teknisesti varmin.

Wilma Vuorensivu otti kultaa poniratsukoissa
Kouluratsastuksen kultaa poniratsukoissa voittanut Wilma Vuorensivu oli silminnähden helpottunut lopputuloksen selvittyä. Pietarsaaressa kahdeksatta luokkaa käyvä Vuorensivu sijoittui ratkaisevassa vapaaohjelmassa kolmanneksi. Vuorensivu totesi 14-vuotiaan poninsa Charly Brown II:n olleen radalla pinkeä, mistä seuranneiden virheiden takia ratsukko menetti paljon pisteitä. Vuorensivun seuraava tavoite on PM-kisoissa Finnderbyssä Ypäjällä kesä-heinäkuun vaihteessa.

Hopealle sijoittui vapaaohjelman voittanut Janni Martikainen 10-vuotiaalla Hazelberg's Macholla. "Rata meni aika nappiin, vaikka ajoitusten kanssa olikin hieman vaikeuksia", kertoi onnellinen ratsastaja. Radalle ratsukko saapui Macho Man -kappaleen saattelemana, mutta muuten musiikkina oli Kung Fu Panda -elokuvan soundtrack, jonka Martikainen oli itse valinnut ja isä miksannut ohjelmaan sopivaksi.

Pronssille nousi ensimmäisen osakilpailun jälkeen neljännellä sijalla kärkkynyt Susanna Therman 15-vuotiaalla Corinnalla. "Rata oli ihan hyvä, joskin "Kiki" olisi voinut liikkua energisemmin", Therman kertoi. Musiikin Susanna oli halunnut valita vain yhdestä elokuvasta ja päätyi How to train your dragon -elokuvan soundtrackiin.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina avoimella mestaruudella
Senioreiden Suomen mestaruudet ratkeavat toisessa osakilpailussa vapaaohjelmissa musiikin tahtiin sunnuntaina klo 12.45 alkaen. Kilpailut ratkaistaan kahden osakilpailun yhteistuloksen perusteella.

Junioreiden finaali on vuorossa sunnuntaina senioreiden jälkeen ja aamulla ratsastetaan 5- ja 6-vuotiaden hevosten MM-katsastusluokat.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti