perjantai 23. maaliskuuta 2012

Oripäivät 2012: Kyrö kaksoisvoittoon Laatuarvostelukutsukilpailussa

Tänään oriiden estekokeiden jälkeen ratsastettiin Laatuarvostelukutsukilpailu. Ideanahan on alunperin ollut, että edellisen vuoden Laatuarvostelun 10 parasta ratsukkoa osallistuu ns. "finaaliin" seuraavan vuoden oripäivien yhteydessä. Tällöin nähdään, miten nuoret hevoset ovat syksystä kehittyneet. Tänä vuonna, kuten aiempinakin vuosina, kisa kuitenkin kärsi jonkinlaisesta osallistujakadosta ja mukaan oli uskaltautunut ainoastaan viisi ratsukkoa. Näistäkin vain kolme kuului viime vuoden Laatuarvostelun kärkikymmenikköön. Tapahtuma toimii erinomaisena harjoituksena 5-vuotiaille hevosille alkavaa kisakautta silmälläpitäen, joten nykyistä useamman ratsukon soisi hyödyntävän tämän tilaisuuden.

Luokan voitti ylivoimaisesti Laatuarvostelun 2011 voittaja, Sunset Boulevard ratsastajanaan Siiri Kyrö. Tuomaristo piti mm. tamman tahdikkaasta liikkumisesta ja piti sitä erittäin lupaavana kouluratsun alkuna. Siltä olisi kuitenkin kaivattu hieman enemmän eteenpäinpyrkimystä. Sunset Boulevard esitti tasaisen ja tasapainoisen suorituksen erottuen liikkumisellaan selvästi kanssakilpailijoistaan.

Toiseksi sijoittunut, niin ikään Kyrön ratsastama Rush Hour teki myös tasapainoisen kokonaisuuden lukuunottamatta pientä laukkaloikkasarjaa, joka näkyi kuuliaisuuspisteissä. Tuomaristo olisi kaivannut sen liikkeisiin enemmän irtonaisuutta, mutta piti sitä miellyttävänoloisena hevosena. Voittajakaksikon suorituksia leimasi kaikenkaikkiaan jonkinasteinen varovaisuus.

Kolmannen tilan otti La Passion, jota ratsasti Marja Särkilahti. Tamma liikkui mukavasti, mutta turhan kiireisesti, mistä myös tuomaristo huomautti. Tuomariston mukaan se olisi saanut ravissa ja laukassa venyttää enemmän. La Passionia pidettiin kuitenkin miellyttävänä hevosena, mutta tuomaristo mainitsi sen kaipaavan enemmän tukea ratsastajalta.

Nähdyt suoritukset toivat jälleen kerran esille sen tosiasian, kuinka suuri merkitys ratsastajalla on erityisesti nuoren hevosen suoritukseen.

Sunset Boulevard (San Remo - Wolkenstein II, rats. Siiri Kyrö, om. Rolf Schmidt)
ravi: 8 - käynti: 7,8 - laukka: 8 - kuuliaisuus: 7,5 - yleisvaikutelma: 8,5 - yhteensä: 7.96

Rush Hour (Royal Blend - Weltruhm, Siiri Kyrö, Minna Myllyntausta)
7,2 - 7,8 - 7 - 6,8 - 7 = 7,16

La Passion (Londonderry - Weltruhm, Marja Särkilahti, Norkulla Equestrian Center)
7 - 7,2 - 7,2 - 6,5 - 7 = 6,92

Al Jaro (Aljano - Linaro, Maisa Torkkola, Anu ja Juha Kuusiniemi)
6,8 - 6,8 - 7,4 - 6,5 - ? = ?

May Roxanna WS (Blue Hors Romanov - Traumdeuter, Jaana Saarela, Piia Kiviranta)
6 - 7,5 - 6,5 - ? - 6,8 = 6,7

Pahoittelut puutteista pisteiden osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti