lauantai 3. maaliskuuta 2012

Bruksprovet 2012: Ettan Ehrnroothin Don de Jeu hyväksyttiin jalostukseen

Ruotsin oripäivät ovat loppusuoralla. Tänään lauantaina ohjelmassa on enää oriiden palkitseminen ja jalostusoriille avoimia kilpailuluokkia.

Neljävuotiaita kouluoriita hyväksyttiin tällä kertaa neljä. Näiden joukossa on myös Ettan Ehrnroothin omistama hollantilaisori Don de Jeu, jota luonnehdittiin arvosteluissa mm. jaloksi ja hyvin ylämäkeen liikkuvaksi. Muut hyväksytyt 4-vuotiaat ovat:

Dunhill (Oscar - Cocktail)
Floricello (Florencio I - Dormello)
Zaladin MI (Blue Hors Zack - Solos Landtinus)

Näistä erityisesti Floricello on ollut sekä testiratsastajina toimineiden hollantilaisen Emmelie Scholtensin ja norjalaisen, jo pitkään Saksassa vaikuttaneen Isabell Bachen että yleisön mieleen. Esimerkiksi Scholtensin mukaan oriissa on kaikki mitä tarvitaan päästäkseen kouluratsastuksen huipulle.

Viisivuotiaista kouluoriista kaksi sai jalostukseenkäyttöoikeuden:

Luxus CML (Florencio I - Bolero)
Faustino (Figaro R - Bernstein)

Molemmat osallistuivat oripäiville jo viime vuonna, mutta niitä ei silloin hyväksytty. Tänä vuonna oriit kuitenkin vakuuttivat tuomariston ja Faustino erityisesti ratsastettavuudellaan myös testiratsastajat, joiden suosikki ori 4-vuotiaan Floricellon ohella oli.

Muualla jo hyväksyttyjen oriiden joukossa, jotka saivat siis nyt jalostusoikeuden myös Ruotsissa, oli viisi kouluhevosta:

Carlton Hill (Uphill - Vincent)
Rausing (Rock Forever - Dimension)
Rex Shipping xx (Inchrory xx - Eighty Eight Keys xx)
Sir Donnerhall II (Sandro Hit - Donnerhall)
Stedinger (Sandro Hit - Landadel)

Näistä kolme, Rausing, Rex Shipping xx ja Sir Donnerhall II, ovat olleet Ruotsissa jalostuskäytössä jo viime kaudella, mutta saadakseen täyden kuuden vuodan jalostusoikeuden niiden tuli osallistua oripäiville myös tänä vuonna.

Kolmivuotiaista oriista ei hyväksytty yhtään askellajipuolen edustajaa tällä kertaa.

Tulokset, arvostelut ja videoklipit oriista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti