tiistai 27. maaliskuuta 2012

Mikaela Lindh ratsastaa maailmancupin finaalissa

Mikaela Lindh on saanut Skovlunds Más Guapon kanssa paikan kouluratsastuksen maailmancupin finaaliin 's-Hertogenboschiin, Hollantiin 18.-22. huhtikuuta. Lindh lähtee sinne FEI:n, kansainvälisen kattojärjestön, Wild Card -kutsulla.

Göteborgin maailmancupin osakilpailussa ratsukko oli hienosti viides ja Neümünsterissä sekä Tukholmassa seitsemäs. Länsi-Euroopan liigassa pari oli yhdestoista, kun yhdeksän parasta sai suoraan finaalipaikan.

- Periaatteessa minun olisi pitänyt saada lupa ratsastaa viidessä osakilpailussa, mutta sain kutsun vain neljään. Olisin halunnut olla mukana myös Amsterdamissa tai Lontoossa. On hienoa, että sain nyt Wild Card -kutsun FEI:ltä. Tämä motivoi todella kohti Lontoota, Lindh iloitsee.

Lindhin aikomus on esittää uusi vapaaohjelmansa eli kür finaalissa ensimmäistä kertaa. Koreografiaan on lisätty runsaasti vaikeustasoa, ja ratsukko tulee suorittamaan erittäin haastavia liikesarjoja ja liikkeitä, kuten tupla- ja piaffepiruetit, laukanvaihdot kaarevilla urilla ja ravisulut passagessa.

- Tämän vaikeammaksi en osaa tehdä küriä. Ohjelma on kokonaisuudessaan todella haastava, periaatteessa joka askeleessa tapahtuu jotain. Samalla se on kuitenkin sujuva ja sopii hienosti Masille, Lindh kertoo.

Musiikin johtolankana ovat englantilaisten rikossarjojen ja elokuvien teemamusiikit.  Sen koostaa tunnettu vapaaohjelmien tekijä, tanskalainen Lis Christensen.

- Toivon että musiikki ehtii valmistua maailmancupin finaaliin mennessä. Olen todella kriittinen musiikin suhteen ja haluan että se korostaa oikein liikkeitä, eikä toimi vain taustana. Ideana oli valita  teemamusiikki, jonka englantilainen yleisö tuntee ja joka saa heidät viihtymään, kun toivon mukaan ratsastan sen myös olympialaisten finaalissa.

Lindh on varmistanut Suomelle maapaikan Lontoon olympialaisiin kouluratsastuksessa. Maailmancupin finaalin jälkeen Lindhin suunnitelmissa on vielä kahdet kilpailut Saksassa ennen Lontoota: Wiesbaden toukokuun lopulla ja Aachenin suurkilpailut kesä-heinäkuun vaihteessa.

- Ennen Lontoota edessä on vain kolmet kilpailut, mutta ne edustavat kaikkein kovinta tasoa. Kutsu Aacheniin on vielä auki, mutta toivon saavani sen, Lindh toteaa.

Maailmancupin finaalin karsinta ratsastetaan ohjelmassa Grand Prix perjantaina alkaen klo 13 Suomen aikaa ja finaali GP vapaaohjelmassa lauantaina klo 15. Karsinnasta finaaliin jatkaa 15 parasta ratsukkoa. S’-Hertogenboschissa ratsastetaan samaan aikaan myös esteratsastuksen maailmancupin finaali. 

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti