keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Global Dressage Forumin antia

Vuosittain järjestettävä Global Dressage Forum järjestettiin alkuviikolla Tanskassa. Tapahtuma on kerännyt vuosi toisensa jälkeen saman katon alle niin ammattilaisia kuin muuten kouluratsastuksesta kiinnostuneita vaihtamaan näkemyksiä, keskustelemaan lajin tilasta sekä seuraamaan erilaisia demonstraatioita. Aiemmin GDF on järjestetty aina Hollannissa Bartels Academyssa, mutta tänä vuonna tapahtumaa isännöi Blue Hors -siittola Tanskassa.

Yksi paljon keskustelua herättänyt aihe tänä vuonna oli se, että vammaisratsastajat eivät ole mukana ensi vuoden EM-kisoissa Aachenissa vaan kilpailevat omissa kisoissaan Ranskassa. Sinänsä uutinen ei ole uusi. FEI teki päätöksen kisojen myöntämisestä Ranskaan jo pari vuotta sitten, mutta kisojen lähestyessä tämä muutos on noussut esille. Tapahtumassa mukana ollut Tanskan prinsessa Benedikte toi asian esille esittämällä vaatimuksen siitä, että vammaisratsastus sisällytettäisiin ensi vuoden Aachenin EM-kisojen ohjelmaan. Hän myös totesi olevansa yhteydessä Aachenin kisavastaavaan sekä muihin tahoihin ja tekevänsä kaikkensa, jotta muutos saataisiin toteutettua.

GDF:ssa keskusteltiin myös mm. kouluratsastuksen kiinnostavuudesta sekä sen asemasta olympialajina. FEI:n edustaja Hans-Christian Matthiesen kertoi, että Grand Prix -ohjelmaa tullaan lyhentämään. Nykyisellään esimerkiksi arvokisoissa ensimmäinen osa eli joukkuekisa on kestoltaan hyvin pitkä. Matthiesenin mukaan muutos tulisi ottaa käyttöön jo ensi vuoden EM-kisoissa, jotta se toimisi hyvin vuonna 2016 Rion olympialaisissa.

Lisätietoja Global Dressage Forumin sisällöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti