perjantai 5. heinäkuuta 2013

SWB-ori Bocelli nivustyräleikkauksessa

Ruotsin kärkihevosiin viime vuosina kuulunut SWB-ori Bocelli (Don Schufro - Bernstein) on leikattu nivustyrän vuoksi viime viikolla. 14-vuotias ori saatiin äkillisesti ilmenneiden ähkyoireiden takia nopeasti hoitoon ja se on jo palannut kotitallilleen Gränsbon siittolaan. Oireiden syyksi paljatui nivustyrä. Ruotsin joukkueeseen vuoden 2011 EM-kisoissa kuulunut ja viime vuoden olympiajoukkueessa varalla olleen Bocellin ratsastajan Rose Mathisenin mukaan taukoa oriille tulee nyt ainakin pari kolme kuukautta.

Huono tuuri on seurannut Bocellia. Viime syksynä ori joutui ähkyleikkaukseen. Kesäkuun alun Ruotsin mestaruuskisoissa ori ontui ja ontumisen syynä oli Mathisenin mukaan niin ikää viime syksynä sairastettu herpes.

Jalostustehtävät ovat Bocellilta tämän kauden osalta ohi. Ruotsin sääntöjen mukaan vaivan mahdollisen periytyvyyden takia nivustyrästä kärsineitä oriita ei saa enää käyttää jalostuksessa. Gränsbo aikoo kuitenkin hakea oriille vapautusta kyseisestä säännöstä. Ruotsissa on jo kertaalleen tänä vuonna tehty vapauttava päätös, kun suositun saksalaisoriin Florencio I (Florestan - Weltmeyer) käyttöä ruotsalaisjalostuksessa on saanut jatkaa huolimatta oriille kesäkuun alussa tehdystä nivustyräoperoinnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti