maanantai 15. heinäkuuta 2013

Omppu Saarinen muutti Ruotsiin - Tavoitteena oman valmennustallin perustaminen

Kilparatsastaja ja valmentaja Omppu Saarinen teki tänä keväänä ison päätöksen ja muutti hevosineen Ruotsiin parempien valmentautumis- ja kilpailuolosuhteiden perässä. "Talvi ei ole yhtä pitkä, kilpailuja on lähietäisyydellä paljon ja kilpailukausi on pidempi", listaa Saarinen Ruotsin etuja Suomeen verrattuna. Saarisen ja hänen miehensä tukikohta on tällä erää Helsingborgissa Etelä-Ruotsissa, josta on tarvittaessa helppo suunnata Tanskaan ja sitä kautta Saksaan.

Saarinen oli jo pitkään etsiskellyt omaa tallia Suomesta, mutta mitään sopivaa ei tahtonut löytyä. Etelä-Ruotsissa sen sijaan talleja on Saarisen mukaan melkein joka tien varrella ja hinnat myös Suomea maltillisempia. Toiveena onkin löytää mahdollisimman pian oma paikka valmennustallin pitoa varten. "Tämä on todella hevosystävällistä seutua, oikein hevosammattilaisen unelma", toteaa Saarinen tyytyväisenä. Suunnitelmat muutosta käynnistyivät toden teolla alkuvuodesta ja kun Saarisen lentäjäpuoliso sai järjestymään työnsä Helsingborg-Ängelholmin kentälle, oli aika suunnata länsinaapuriin.

Saarinen otti Ruotsiin mukaansa kolme hevosta, omat 4- ja 6-vuotiaansa sekä Anna-Maija Bernardin omistaman Worldlingin, joka on Suomessa kilpaillut PSG-tasolla. Hevoset asuvat tällä hetkellä Team Piaffin tallissa Hasslarpissa. Saarinen itse asuu vain 15 minuutin matkan päässä tallilta, Ekeby-nimisessä kylässä. Tallilla on noin 50 hevosta, mutta tilaa löytyy tarvittaessa myös Saarisen valmennukseen tuleville hevosille. Saarinen hoitaa omat hevosensa aamu- ja iltaruokintoja lukuunottamatta kokonaan itse. Ruotsissa Saarisen tavoitteena on perustaa oma valmennustalli, jonne on mahdollista ottaa kaikenikäisiä hevosia ratsastettavaksi. Hän näkee Ruotsin erinomaisena vaihtoehtona niille suomalaisille hevosenomistajille ja -kasvattajille, jotka haluavat lähettää hevosensa valmennettavaksi, kilpailtavaksi tai myyntiin "isompaan maailmaan". Ruotsiin on huomattavasti lyhyempi matka kuin Saksaan, mutta markkinat ja kilpailu- ja valmennustoiminta kuitenkin paljon laajempaa kuin Suomessa. Saarinen toivookin löytävänsä suomalaisia yhteistyökumppaneita, jotka toisivat hänelle hevosiaan valmennukseen. Luonnollisesti myös ruotsalaiset asiakkaat ovat tervetulleita. Saarisella on Suomessa paljon oppilaita, joita hän ei aio jättää täysin oman onnensa nojaan vaan aikoo jatkossa käydä noin kerran kuukaudessa Suomessa valmentamassa. Saarinen on itse ehtinyt käydä uudessa kotimaassaan pari kertaa ruotsalaisen Ebba von Essenin valmennuksessa ja yhteistyö vaikuttaa hyvältä, joten sitä on tarkoitus jatkaa.

Top Dressge Finland -projektissakin mukana olevan Saarisen tavoitteet kilpailemisen osalta ovat tällä kaudella kilpailla 6-vuotiaalla Kalhave's De Noralla (De Noir - Andiamo) Va B -tasolla ja saada kvaalit syksyllä Flyingessä järjestettäviin nuorten hevosten mestaruuskisoihin, myös 4-vuotiaan FWB-ruuna Firenze Silin (Fidertanz - Baroncelli) kanssa tavoitteet ovat Flyingen kilpailuissa. Worldlingin eli "Blingin" kanssa tarkoitus on parantaa tällä kaudella tulostasoa Prix St. Georges -tasolla ja startata Inter I -tasolla. Kausi on lähtenyt käyntiin Ruotsissa mainiosti. Kalhave's De Nora eli " Deena" sijoittui heti ensimmäisessä Va B -startissaan hienosti viidenneksi 30 ratsukon joukossa prosentein 70,58. Heti seuraavana viikonloppuna tuli myös viides sija (5./36), tällä kertaa prosentein 68. Molemmat luokat olivat kaikille avoimia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti