sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Top Dressage Finlandin nuorten hevosten ryhmään viisi uutta tulevaisuuden lupausta

Ypäjällä järjestettiin perjantaina katsastustilaisuus, jossa etsittiin tulevaisuuden lupauksia Top Dressage Finlandin nuorten hevosten ryhmään. Maajoukkuevalmentaja Emile Faurien ja Janne Berghin muodostamalle valintakomitealle esitettiin peräti 33 4-6-vuotiasta hevosta lähes koko päivän kestäneessä tilaisuudessa 3-4 ratsukon ryhmissä. Tapahtuma toimi erinomaisena koulutustilaisuutena hevosten ja ratsastajien lisäksi myös yleisölle, kun Faurie kertoi koko ajan havaintojaan kulloinkin vuorossa olleista hevosista sekä siitä, minkälaisia ominaisuuksia ja minkälaisia asioita yleensäkin minkäkin ikäisiltä hevosilta haluaa nähdä. Fauriella on erittäin selkeä tapa tuoda esille ajatuksiaan. Hän arvioi hevosia realistisesti kuitenkin koko ajan positiivisen vireen säilyttäen.

Paikalle oli löytänyt kohtuullisen mukava määrä yleisöä. Paljon enemmäkin katsojia olisi kuitenkin katsomoon mahtunut. Toivottavasti tämän tyyppisiä tilaisuuksia tullaan järjestämään jatkossakin, koska niiden anti on todella monipuolinen.

Näytillä olleiden hevosten taso oli varsin kirjava, mutta pääsääntöisesti kaikki hevoset olivat niiltä pyydettyjen tehtävien tasalla. Osa hevosista oli tuttuja mm. kauden ikäkausikilpailujen palkintosijoilta, paikalla oli kuitenkin monta varsin kiinnostavaa, toistaiseksi melko lailla tuntematonta nimeä. Ilahduttavaa oli myös se, että suurin osa hevosista oli Suomessa syntyneitä. Koska tarkoituksena oli seuloa joukosta niitä hevosia, joilla tulevaisuudessa voisi olla mahdollisuus edetä aina GP-luokkiin asti, olivat valmennusryhmään mukaan pääsemisen kriteerit varsin tiukat (kuten kuuluu ollakin). Näin ollen tällä kertaa TDF:n nuorten hevosten ryhmään valikoitui viisi hevosta:

Buchanan (2010, HANN, Suomi, Belissimo M - Ravallo, rats. Mikaela Lundberg)
Butterfly (2011, HANN, Saksa, Belissimo M - Weltmeyer, rats. Sari Aimia)
Fürst Wild S (2010, FWB, Suomi, Fürst Fugger - Walt Disney I, rats. Maria Pyykönen)
Pin Rock's Bonaparte 182 (2010, FWB, Suomi, Pin Rock's Black Velvet - Flemmingh, rats. Ira Ristimäki)
Qalisco KS (2010, FWB, Suomi, Quali Quanti - Cyrus Z, rats. Emilia Kaikkonen)

Varalla:

Cherie Noire (2009, FWB, Suomi, Fiance Noir - Natiello xx, rats. Siiri Kyrö)
Hot Temptation (2010, FWB, Suomi, Hotline - Don Schufro, rats. Sari Aimia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti