tiistai 29. joulukuuta 2015

CDI5* Mechelen: Stegars upeasti kolmas kürissä!

Terhi Stegars ja hänen trakehner-oriinsa Axis TSF suorituivat hienosti Mechelenin CDI5*-kisoista. Suomalaisratsukko sijoittui upeasti kolmanneksi eilisessä Grand Prix Kürissä, joka oli samalla vuoden viimeinen World Dressage Masters -kilpailu. WDM-sarja on tunnettu erityisesti sen korkeista palkintosummista. Mechelenin GP Kürissä jaossa oli voittajalle 15 500 euron palkintopotti ja  Stegarskin ansaitsi sijoituksellaan 9500 euroa. Stegarsin kohdalla kyse oli ensimmäisestä osallistumisesta kyseiseen kilpailusarjaan.

Stegarsin ja Axiksen suoritus oli tasainen sekä virheetön, minkä tuomaristo palkitsi hyvällä tuloksella 75,575 prosenttia. Erittäin tyytyväinen suomalaisratsastaja kuvaili tunnelmiaan kisan jälkeen näin: "Tämä oli paras kürimme sitten viime vuoden Neumünsterin, jossa teimme ennätystuloksemme. Fiilis oli juuri oikeanlainen, suoritus ehjä, meillä oli todella hyvä meininki. Ja sijoituksemme on aivan mahtava."

GP Küriä sunnuntaina pohjustaneessa Grand Prix'ssa Stegarsin sijoitus oli seitsemäs. Sekä GP:n että GP Kürin voiton vei Ruotsin Patrik Kittel hevosella Delaunay.