maanantai 12. lokakuuta 2015

Lodestro vuoden 2015 Laatuarvostelu-voittaja

Viikonloppuna Ypäjällä järjestetyn Laatuarvostelun askellajipuolen voiton vei Sari Aimian ratsastama FWB-ruuna Lodestro (Lodestar - Briar), joka sai kokonaistuloksen 8,27. Lauantain askellajikokeesta Anne Moilasen kasvattama ja omistama ruuna sai peräti keskiarvon 8,85, sunnuntain kouluohjelman keskiarvo puolestaan oli 8,28. Viikonloppu oli sekä Moilaselle että Aimialle onnistunut, sillä toiseksi askellajipuolella sijoittuneen hannover-tamma Butterflyn (Belissimo M - Weltmeyer) omistaa Moilanen ja sitä ratsastaa Aimia. Butterflyn kokonaistulos oli 8,02. Kolmanneksi sijoittui 7,97 pisteen kokonaiskeskiarvolla hannover-ori Quantum Theory (Quaterback - Prince Thathc xx, om. YTP Oy).

Askellajituomareina toimivat tänä vuonna Marko Björs ja Irmeli Summanen. "Näimme erittäin monta laadukasta hevosta, joita tullaan todennäköisesti näkemään kovemmallakin tasolla. Potentiaalia riittää kyllä. Osa hevosista oli eilen heikompia ja ne paransivat tälle päivälle, joissain hevosissa toisaalta näkyi tänään väsyminen. Voittajahevonen puolestaan jaksoi ja suoritti hyvin molempina päivinä", kommentoi Björs.

Vaikka askellajipuolen osallistujamäärissä ei ylletty aivan parhaiden vuosien tasolle, oli lähtölistoilla silti lauantaina mukava määrä eli 31 hevosta. Näistä neljä jäi pois sunnuntain koitoksesta, poisjääneiden joukossa oli mm. lauantaina toiseksi parhaat pisteet, 8,53, saanut FWB-tamma Riverbank Tiffany (L'Espoir - Damsey, kasv. & om. Marjo Vainikka). Askellajihevosista suurin osa, 22 hevosta, edusti FWB-kantakirjaa. Estepuolella sen sijaan oli käynyt osallistujakato, sillä mukana oli vain 13 hevosta.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti