tiistai 10. helmikuuta 2015

Ratsuoripäiville ilmoitettu mielenkiintoisia oriita

Maaliskuun loppupuolella Ypäjällä pidettävien Ratsuoripäivien ilmoittautumisaika päättyi eilen. Tapahtumaan on ilmoitettu mukava määrä eli 19 oria, joista valtaosa on koulusukuisia. Esitarkastukseen osallistuvia 3-vuotiaita koulusukuisia on seitsemän:

  • Bariloche P (2012, OLD, Upphill - Rubinstein I, om. Anne Niemi)
  • Dalcanton (2012, OLD, Dante Weltino - Licotus, om. Ympäristöpalvelut Tuominen Oy)
  • Dark Picasso (2012, HAN, Christ - Rotspon, om. Jenni Rauman)
  • Frère Pierre (2012, FWB, Fiance Noir - Grosso Z, kasv. & om. Katri Levonen)
  • Kyrö San Allegro (2012, FWB, San Amour - Wolkenstein II, kasv. & om. Siiri Kyrö)
  • Quentin Quesir (2012, Quaerback)
  • San Marcellino (2012, FWB, San Amour - Don Schufro, kasv. & om. Taru Kolehmainen)
Bariloche P on saanut 1-vuotiaana Hippoksen näyttelyssä 41 pistettä (9-8-8-8-8). Dalcanton puolestaan on esiintynyt EBEF-tapahtumassa viime vuonna keskiarvolla 8,36. Kyrö San Allegron tähän astisista saavutuksista paras on viime vuoden Kasvattajapäivien BIS-voittajan titteli pistein 42 (
9-9-8-8-8). Samasta emästä on myös viime vuoden Laatuarvostelu-voittaja Kyrö Catleya. San Marcellino on saanut 1-vuotiaana Hippoksen näyttelyssä 40 pistettä (9-9-7-8-7). Quentin Quesirin ja Dark Picasson rekisteröinnit ovat vielä kesken.

Kolmivuotiaissa on mukana myös welsh part bred -ori Pin Rock's Boogie Woogie (welsh part bred, 2012, Hunsingo's Twister - Speyksposch Naturel, kasv. & om. Ira Ristimäki), jonka isä ja emänisä ovat kouluradoilla hienosti menestyneitä oriita.

Neljävuotiaita askellajioriita on kaksi, Quantum Theory (2011, HAN, Quaterback - Prince Thatch, om. Ympäristöpalvelut Tuominen Oy) ja Pin Rock's Bonaparte (2010, FWB, Pin Rock's Black Velvet - Flemmingh, kasv. & om. Tiina Ristimäki). Quantum Theory on saanut Kasvattajapäivillä 2-vuotiaana 40 pistettä (9-8-7-7-9) ja viime vuonna EBEF:ssa keskiarvon 8. Se esitettiin viime vuonna myös Tanskan oripäivillä, missä sitä ei kuitenkaan hyväksytty jatkoon. Pin Rock's Bonaparte esitettiin kaksi vuotta sitten Ratsuoripäivillä esitarkastuksessa, mutta sitä ei tuolloin hyväksytty.
Ratsuoripäiville on ilmoitettu myös Elisabeth Ehrnroothin Equiettan Ab:n omistama 7-vuotias KWPN-ori Don de Jeu (Jazz - Jetset D). Ori on hyväksytty vuonna 2012 jalostukseen Ruotsissa. Se sai rakennearvostelussa pisteitä 39,5 (8-7,5-7,5-7,5-9) ja askellajiarvostelussa käynnistä 8, ravista 8,5 ja laukasta 9. Testiratsastajien arvion keskiarvo oli 8,75. Don de Jeulla on Ruotsissa 12 rekisteröityä jälkeläistä.

Kouluori Pin Rock's Black Velvet on tulossa uusintatarkastettavaksi.

Muut mukaan ilmoitetut lämminveriset ratsu- ja ratsuponioriit ovat Cain (2012, FWB, Cevin Costner - Rubinstein I, om. Riikka Harjula & Anne Porevirta, kasv. Anne Porevirta), Harley's Calistro (2012, FWB, Cagliostro - For Keeps, kasv. & om Harley Stable), ST Cahlogan ( FWB, 2012, Carismo II - Liostro, kasv. & om. Markus Lindblom), Samurai Fi (2012, Semper Fi - Coleur Rubin), Tia's Cascade (2012, HOLST, Cagliostro - Casall, kasv. & om. Tia Lindström), Quardino L (2010, FWB, Quabrice du Bois Margot - Cardino, kasv. & om. Kimmo & Mari Lahti) sekä new forest -ori Wig-Wam Bam (2010, Peveril Providence - Luckington Leo, om. Ratsukatti Oy, kasv. Team Riitta Riikonen).

Tänä vuonna Ratsuoripäivillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus esittää ratsusuunnan suomenhevosoriita. Eiliseen mennessä niitä oli ilmoitettu yhdeksän. Suomenhevosten osalta ilmoittautumisaika päättyy 20. helmikuuta.

Ratsuoripäivät järjestetään 19.-21.3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti