tiistai 18. helmikuuta 2014

Ratsuoripäivien ilmoittautumisaika päättynyt, listalla vain 13 oria

Maaliskuun loppupuolella järjestettävien Ratsuoripäivien ilmoittautumisaika umpeutui Suomessa olleiden oriiden osalta viime viikolla ja sen jälkeen maahan tuotujen oriiden osalta tänään. Tälle vuodelle kolmipäiväiseksi lyhentynyt tapahtuma ei ole saanut oriinomistajia liiemmin innostumaan, sillä osallistujalistalla on tällä erää 13 oria. Näistä kuusi on suvultaan estepainotteisia, loput viisi koulupuolen edustajia. Lisäksi mukaan on ilmoitettu kaksi ratsuponia. Viime vuonna ilmoittautuneita oli kolmisenkymmentä.

Koulusukuiset hevoset:
  • ori (2011, OLD, Ampére - Stedinger)
  • Fiance Noir 135 (2005, HANN, Florencio I - Metternich)
  • Griffin Genesis (2009, FWB, Fiance Noir - Gardekürassier)
  • Rasmussen P (2005, FWB, Blue Hors Romanov - Mid-West Ibi-Light)
  • Timotheé SN (2011, SWB, Insterburg TSF - Tip-Top)
Ampérelainen ori on Gerd Sosathin kasvatti ja sen tuo Suomeen Markus Lindblom. Trakehner-isästä oleva Timotheé SN osallistui viime vuonna Kasvattajapäiville, jossa se sai II palkinnon 39 pisteellä ja Kyvyt Esiin -askellajifinaaliin, jossa sen keskiarvo oli 7,04. FWB-ori Griffin Genesis puolestaan osallistui koulupuolen suvustaan huolimatta viime vuonna Laatuarvostelussa estepuolelle, jossa se sijoittui 33 osallistujan joukossa sijalle 27. Viime kaudella Ruotsissa kansallisella Va A -tasolla kilpaillut FWB-ori Rasmussen P on näytetty oripäivillä 3-vuotiaana vuonna 2008. Tuolloin se hyväksyttiin esitarkastuksessa, mutta se ei saanut jalostukseenkäyttöoikeutta. Ori on myös palkittu Kasvattajapäivillä vuonna 2007 parhaana 2-vuotiaana oriina pistein 41. Rasmussen P on samasta emästä kuin FWB-jalostusori Duendecillo P. Jo aiemmin jalostukseen hyväksytty Fiance Noir on tulossa uusintatarkastettavaksi.

Tänä vuonna Ratsuoripäiviä on tiivistetty ja kesto rajattu entisen lähes viikon sijaan kolmeen päivään. Tämä vaikuttaa järkevältä ratkaisulta, etenkin kun osallistujamäärä näyttää jäävän todella pieneksi. 

1 kommentti:

  1. Tässä niitetään nyt Ratsujalostusliiton järjen hedelmiä, eli käsittämätöntä hyväveli-valintaperustetta ja aiempien vuosien muualla hyväksyttyjen orien hyljeksintää... Sitä saa mitä tilaa!

    VastaaPoista