sunnuntai 16. helmikuuta 2014

CDI-W Neumünster: Stegars upealla ennätystuloksella kahdeksas

Terhi Stegars ja Axis TSF onnistuivat tänään erinomaisesti Neumünsterin World Cup -osakilpailussa. Ratsukko sijoittui Grand Prix Kürissä hienosti kahdeksanneksi upealla ennätystuloksellaan 77,175 prosenttia! Amsterdamissa pari viikkoa sitten pidetty CDI-W-kisa sekä myös eilinen karsinta sujuivat hieman alakanttiin, mutta tänään suomalaisratsukko palasi takaisin samaan vireeseen kuin ennen vuodenvaihdetta.

Stegars kokeili sekä Amsterdamissa että eilisessä Grand Prix'ssa uutta tapaa verrytellä. Se ei kuitenkaan toiminut ja tänään ratsukko palasi vanhaan verryttelytapaansa, mikä tuottikin tulosta, sillä Axis toimi heti radan alusta juuri Stegarsin toivomalla tavalla: "Tunsin jos siitä, kun lähdimme tervehdyksestä ensimmäiseen passageen, että tänään menee hyvin. Onnistuimme nappiin, ja pystyin nauttimaan radasta". Neumünsterissä nähtiin neljättä kertaa suomalaisratsukon uusi kür-ohjelma. Stegars uskoo, että tuomariston alkaa olla helpompi arvostella ohjelmaa, kun he tietävät, miten se etenee.

Stegars, joka on suomalaisen kouluratsastuksen tämän hetken kuumin nimi, on tällä hetkellä FEI:n rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 40. World Cupin Länsi-Euroopan liigan pistetilastossa hän on sijalla 11 yhdessä Hollannin Patrick van der Meerin kanssa pistein 27. Ennen Ranskan Lyonissa järjestettävää finaalia jäljellä on vielä kaksi osakilpailua, toinen Göteborgissa Ruotsissa ja toinen 's-Hertogenboschissa Hollannissa. Stegars toivoo pääsevänsä mukaan viimeiseen osakilpailuun, mutta ei ole vielä saanut vahvistusta osallistumiselleen.

Tämänpäiväinen osakilpailuvoitto meni Saksan Helen Langehanenbergille ja Damon Hill NRW:lle ratsukon omalla ennätystuloksella 90,375 prosenttia. Saksalaisratsukon finaalipaikka on varmistunut jo viime vuoden finaalin voitolla. Tähtäin onkin jo kohdistetty Lyoniin, mutta Langehanenberg ei vielä osannut sanoa, aikooko kilpailla ennen sitä. Toiseksi tänäänkin sijoittui Tanskan värejä edustava FWB-ruuna Donnperignon Anna Kasprzakin kanssa prosentein 83,575.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti