torstai 7. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 rankingtilastot ja valiomerkit julkaistu

SRL on julkaissut viime vuoden rankingtilastot ja valiomerkkien voittajat. Senioreissa kouluratsastusrankingin ykkönen oli ylivoimaisesti Luxemburgista käsin kilpaileva Terhi Stegars, jolle valiomerkkipisteitä kertyi kauden aikana kaikkiaan 1477, kun toiseksi tulleella Eevamaria Porthan-Broddellilla niitä oli 880. Senioreiden tilaston kolmas oli Elisabet Ehrnrooth 799 pisteellä. Senioreiden valiomerkin voitti Porthan-Broddell Solos Lacanilla.

Nuorten ratsastajien rankingin kärjessä oli pistein 286 Anna Tallberg, joka vei nimiinsä myös kyseisen ikäryhmän valiomerkin hevosellaan Fernet D.

Janni Martikainen oli pisteillä 243 junioreiden tilastoykkönen, kun taas toiseksi tullut Ella Paloheimo voitti valiomerkin hevosella Wolle Wolkenstein.

Poneissa sekä rankingtilaston että valiomerkin voitti Mea Packalén, jonka poni V.K. Nestor oli myös ponien pistetilaston kärjessä.

Hevosten rankingpisteissä ykkönen oli Solos Lacan, Wizard II:n ollessa toinen ja Axis TSF:n kolmas.

Vammaisratsastuksessa viime vuosien menestynein pararatsastajamme Katja Karjalainen oli senioreiden rankingin ykkönen hänen ratsunsa Woikoski High Flow'n viedessä ykkössijan hevosten tilastossa. Kaisla Osara puolestaan oli junioreiden kärjessä. Karjalainen ja Osara veivät myös omien ikäryhmiensä valiomerkit nimiinsä.

Suomen Ratsastajainliiton rankingtilastoissa ratsastajalle lasketaan pisteet kaikilla niillä hevosilla, joilla hän on saavuttanut sijoituksia kilpailuissa. Tilastoissa ovat mukana kaikki kansainvälisten kilpailujen sijoitukset sekä kotimaisten 3–5 tason kilpailuista saadut pisteet. Ulkomaiden kansallisten kilpailujen sijoitukset otetaan huomioon ratsastajan tekemän ilmoituksen perusteella. Valiomerkin puolestaan voittaa oman ryhmänsä paras ratsukko eli kilpailijan ja hevosen yhteenlasketut pisteet ratkaisevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti