lauantai 25. heinäkuuta 2015

Parzival eläkkeelle ensi vuonna

Hollannin viime vuosien menestynein kouluhevonen KWPN-ruuna Parzival jää ratsastajansa Adelinde Cornelissenin mukaan eläkkeelle ensi vuonna, jolloin se täyttää 19 vuotta.

Ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen Cornelissenia ja Parzivalia ei nähdä maan edustusjoukkueessa elokuisissa EM-kilpailuissa. Hollannin maajoukkuevalmentaja Wim Ernes kertoi joukkuevalinnat tehtyään sopineensa Cornelissenin kanssa jo talvella, että jos jommastakummasta vaikuttaa siltä, että Parzivalin ura maajoukkueessa on ohi, asia tuodaan esille. Ernesin mielestä kesäkuun lopun Rotterdamin kisojen ratsukon tasoon nähden heikon GP-tuloksen myötä tämä tilanne tuli eteen ja hän kertoi päätöksestään Cornelissenille. Ernes perusteli päätöstään myös sillä, että legendaarinen ratsukko ei ansaitse tulla muistetuksi yhä heikkenevistä tuloksista.

Cornelissen itse ei ollut asiasta täysin samaa mieltä vaan myönsi, että EM-kisat olivat kauden päätavoite. Hän on nyt ilmoittanut, että Parzival jää eläkkeelle ensi vuonna, mutta tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa. Hän aikoo kilpailla ruunalla, jos tuntuu, että se edelleen nauttii siitä ja on riittävän hyvässä kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti