perjantai 20. syyskuuta 2013

Steffen Petersille uusi hevonen Ruosteen tallista

Yhdysvaltojen viime vuosien ykkösnimi Steffen Peters on saanut ratsastettavakseen uuden hevosen. Petersin sponsori, sekä Ravelin että Petersin nykyisen ykköshevosen Legolasin omistaja Akiko Yamazaki on ostanut Petersin käyttöön lupaavan nuoren hevosen Ravelin ja Legolasin mantelinperijäksi. Kyseessä on 6-vuotias tamma Rosamunde (Rock Forever - Fidermark), jota tällä ja viime kaudella on kilpailuttanut Henri Ruoste.

Ruoste sijoittui Rosamundella mm. keväällä Vidaubanin CDI3*-kisojen nuorten hevosten luokissa. Hän myös kvaalasi viime vuonna tamman tuloksella 8,4 Bundeschampionaatiin, johon ratsukko ei kuitenkaan osallistunut. Tuolloin lähtölistojen mukaan tammalla olisi ollut suomalainen omistaja. Nyt hevonen kuitenkin siirtyi Yhdysvaltoihin Ruosteen yhteistyökumppani Jochen Arlin kautta.

Yamazakin mukaan kriteerinä uudelle hevoselle oli, että sillä pitäisi olla potentiaalia saavuttaa yli 80 prosentin tuloksia, jotka nykyään ovat vaatimuksena mitalisijoille. Nuoresta iästään huolimatta Rosamunde on vakuuttanut uuden omistajansa erinomaisella kokoamiskyvyllään ja askellajeillaan. Peters toteaa Ruosteen tehneen tamman kanssa loistavaa työtä. Ruoste itse puolestaan kertoo olevansa samaan aikaan sekä surullinen että iloinen. Hänen mielestään Rosamunde on yksi maailman parhaista hevosista ja on ollut kunnia saada työskennellä sen kanssa. Ruosteen mukaan on myös ollut hienoa nähdä, kuinka Peters on saanut tamman loistamaan aivan uudella tasolla.

Tuoreen ratsukon tulevaisuuden suunnitelmissa kangastelevat Pan-Amerikan kisat (Pan American Games) vuonna 2015 ja Rion olympilaiset vuonna 2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti