perjantai 15. huhtikuuta 2011

Hannover-jalostukseen hyväksyttiin neljä uutta kouluoria

Hannover-jalostukseen on hyväksytty neljä uutta koulusukuista oria. Nämä oriit hyväksyttiin körungissa, jossa ne esitettiin ratsain. Uudet hyväksytyt oriit ovat Blue Hors -tallin omistama KWPN-ori Zack (Rousseau - Jazz), kaksi nimetöntä oria, joiden suvut ovat Fidertanz - Don Frederico ja Lauries Crusador xx - Wittinger sekä ori Foundation (Fidertanz - De Vito).

Jos orilautakunnan toiminta ja selkeän linjan puute Suomessa on herättänyt viime aikoina kiivasta keskustelua, ei toiminta Saksassa hannover-jalostuksen lupapolitiikan suhteenkaan ole täysin ilman huomiota jäänyt. Eurodressage-sivuston mukaan oriiden hyväksyntä hannover-jalostukseen on viime aikoina ollut varsin epäjohdonmukaista. Tästä hyvänä esimerkkinä on edellä mainitun Foundationin tapaus. Ori hylättiin viime syksyn körungissa, jonka jälkeen sen osti Paul Schokemöhle yhdessä kahden tanskalaisen oriaseman kanssa ja kun ori tässä seuraavassa tilaisuudessa esiintyi hyvin ratsastajan alla, oli orilautakunta käytännössä "pakotettu" hyväksymään se.

Vastaava tapaus sattui aiemmin tänä vuonna, kun KWPN-ori Wynton (Jazz - Matador II) ensin hylättiin orilautakunnan pitäessä sitä liian jännittyneenä. Oriin omistajien sinnikäs valittaminen asiasta tuotti kuitenkin tulosta ja ori hyväksyttiin myöhemmin tammikuussa sen kotitallilla pidetyssä yksityistilaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti