keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Dujardin, Gal ja Ferrer-Salat jäävät pois World Cup -finaalista, Werthin osallistuminen epävarmaa

Reilun viikon päästä käynnistyvä World Cupin finaalikisa Göteborgissa Ruotsissa uhkaa jäädä vaille kouluratsastuksen kuumimpia nimiä. Niin Espanjan Beatrice Ferrer-Salat, Hollanin Edward Gal kuin Iso-Britannian Charlotte Dujardinkin jäävät kaikki pois finaalista. Ferrer-Salat, joka teki rakettimaisen nousun kansainväliseen kärkeen viime vuoden EM-kisoissa hevosensa Delgadon kanssa, on ilmoittanut jättävänsä World Cup -finaalin väliin. Sen sijaan hän keskittyy todella säästeliäästi kilpailuttamansa 15-vuotiaan Delgadon kanssa tulevan kesän olympialaisiin.

Gal puolestaan joutuu jättämään Göteborgin kilpailut väliin pudottuaan viime viikolla hevosen selästä. Hän loukkasi tilanteessa sen verran itseään, ettei ole valmis kilpailemaan finaalissa.

Viime vuoden finaalin Valegrolla voittanut Dujardin ilmoitti jo hallikauden alussa, ettei aio puolustaa titteliään tällä kaudella. Urallaan jo kaiken voittanutta Valegroa onkin nähty radoilla todella vähän ja sitä on säästelty Rion olympialaisiin. Dujardin on kuitenkin osallistunut Utophialla joihinkin World Cup -osakilpailuihin ja ratsukolla olisi osallistumisoikeus finaaliin. Utophian omistajuuteen jo pitkään liittyneet epäselvyydet estävät kuitenkin jälleen kerran sen osallistumisen kisoihin eikä brittitähteä näin ollen nähden Göteborgissa.

World Cupin kestomenestyjä, Saksan Isabell Werth on toistaiseksi epävarma osallistumisestaan. Hänellä olisi osallistumisoikeus finaaliin sekä luottoratsullaan Don Johnsonilla että nousevalla tähdellä Weihegoldilla. Weihegold ei ole kilpailukunnossa finaalia ajatellen, koska se on kärsinyt hengitystieinfektiosta. Don Johnson puolestaan loukkasi itsensä karsinassa äskettäin ja joutui sen takia jättämään 's Hertogenboschin osakilpailun viime viikonloppuna väliin. Werth haluaa olla täysin varma siitä, että Don Johnson on täydessä kilpailukunnossa, jotta finaaliin lähteminen pitkine kuljetuksineen ja ympäristönvaihdoksineen olisi järkevää ja on luvannut ilmoittaa tulevana viikonloppuna ratkaisun osallistumisensa suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti