maanantai 28. helmikuuta 2011

Adelinde Cornelissenin hylkäys Kentuckyssa ei ehkä sääntöjen mukainen

On käynyt ilmi, että Hollannin Adelinde Cornelissenin hylkääminen viime vuoden MM-kilpailuissa Kentuckyssa ei ehkä ollutkaan FEI:n sääntöjen mukainen. Vahvana hopeamitalisuosikkina pidetty Cornelissen hylättiin kesken joukkuekilpailun Grand Prix -radan, kun tuomarit huomasivat hänen ratsunsa Jerich Parzivalin suusta tulevan veristä vaahtoa. Tuolloin annettiin ymmärtää, että FEI:n nimenomainen sääntö verestä tai verisestä vaahdosta hevosen suussa ei jättänyt tuomaristolle muuta vaihtoehtoa kuin hylätä ratsukko. Näin ollen ratsastajalla ei myöskään ollut minkäänlaista mahdollisuutta valittaa päätöksestä.

Yllättävää kyllä, tällaista sääntökohtaa ei kuitenkaan ole löytynyt Horse International -lehden mukaan FEI:n yleisistä, kouluratsastus- tai eläinlääkintään liittyvistä säännöksistä. Tosin kyseinen sääntö on nyt kehitteillä.

Hollannin ratsastajainliitto aikoo olla asiasta yhteydessä FEI:in. FEI:n kouluratsastuksen johtajan Trond Asmyrin kanta on, että hevosen hyvinvointiin liittyvät yleiset säännökset kattavat kuitenkin kyseisen tapauksen.

Uutinen Horseandhound.co.uk:ssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti