keskiviikko 21. elokuuta 2013

Hannoverin eliittihuutokaupassa ennätyshinta siitostammasta

Hannoverin 39. eliittivarsahuutokauppa järjestettiin viime viikonloppuna. Huutokaupassa oli myytävänä reilu 200 varsaa ja 21 siitostammaa. Tämänkertaisen huutokaupan kallein varsa oli 31 000 euroa maksanut orivarsa Freiherr (Metall - Stedinger), joka jäi saksalaisomistukseen. Kolme seuraavaksi kalleinta varsaa olivat kaikki samasta isästä, De Nirosta ja niillä oli myös sama kasvattaja Gerold Gögele. Donna Doria (tamma, De Niro - Sandro Hit) myytiin 29 000 indonesialaiselle ostajalle ja Darios (ori, De Niro - Stedinger) ja Denise (tamma, De Niro - Hohenstein) kummatkin 26 000 eurolla Tanskaan ja Kanadaan.

Neljävuotias tamma Solaika (Soliman de Hus - Wesley) vaihtoi omistajaa 62 000 eurolla, joka korkein siitostammasta hannoverhuutokaupassa koskaan maksettu summa. Solaikan, joka on kantavana Damon Hillistä, uusi kotimaa on Italia.

Suomeen huudettiin tällä kertaa vain yksi varsa, 7 000 euroa maksanut tamma Fürstin von Haltern (Fürstenball - Don Frederico).

Varsojen keskihinnaksi muodostui 6 571,94 euroa ja siitostammojen 12 523,80 euroa. Saksalaisten lisäksi aktiivisimpia ostajia olivat tällä kertaa tanskalaiset, jotka huusivat itselleen 12 varsaa ja kaksi siitostammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti