torstai 22. elokuuta 2013

EM 2013: Suomi joukkuekisassa 10., Saksalle kultaa

Suomen joukkue sijoittui lopulta EM-kisoissa kymmenenneksi 14 mukana olleen maan joukossa. Stella Hagelstam ja Henri Ruoste suorittivat osuutensa eilen, tänään vuorossa olivat etukäteen joukkueen vahvimpina lenkkeinä pidetyt Emma Kanerva ja Mikaela Lindh. Molemmilla on takanaan jo tukku arvokisaedustuksia, mm. osallistuminen viime vuoden Lontoon olympialaisiin. Valitettavasti sekä Kanerva että Lindh suorittivat tänään alle oman tasonsa.

Kanervan ja Sini Spiritin tulos oli vain reilut 65 prosenttia. Lindh ja Skovlunds Más Guapo saivat kasaan 68,511 prosenttia. Lindh ei itsekään ollut tyytyväinen suoritukseensa: "Tämä ei ollut lainkaan Masin tasoa, se oli tänään todella huono radalla. Valmistelevaa työtä kotona ei olisi voinut tehdä paremmin, ja verryttelyssä Masi oli hienompi kuin koskaan, se ei ole ikinä kulkenut näin hyvin! Voi, jos saisin kerrankin sen saman hevosen mukaani radalle", hän harmitteli.

Kanervan Sini Spirit jännittyi jälleen radalla. "Sini oli aamulla verryttelykentällä aika jännittynyt, joten verryttelin sen tallialueella. Se tuntui hyvälle ja käveli rauhallisesti areenalle. Olisin toivonut, että se olisi siellä pysynyt nahoissaan ja rentona, mutta tänään ei käynyt niin. Harmi että kilpailu loppui meiltä tähän, olisin halunnut ratsastaa GP Specialin", Kanerva totesi.

EM-joukkuekulta meni tiukan taistelun päätteeksi Saksaan yhteistuloksella 234,651. Joukkueen ankkuri Helen Langehanenberg luotsasi paineen alla Damon Hillin hienosti tulokseen 84,377 prosenttia ja henkilökohtaisissa tuloksissa luokan toiseksi paras. Hollanti otti hopeaa ratsukoiden Edward Gal - Glock's Undercover ja Adelinde Cornelissen - Jerich Parzival ratsastettua yli 80 prosentin tuloksen. Hollannin joukkuetulos oli 233,967. Päivän tähtipari oli kuitenkin Lontoon tapaan brittien Charlotte Dujardin - Valegro. Ratsukon saumaton yhteistyö yhdistettynä Valegron rentoon mutta voimakkaaseen ja näyttävään liikkumiseen tuotti Grand Prix'n maailmanennätystuloksen 85,942 prosenttia ja johdatti Iso-Britannian pronssille tuloksella 233,540.

Keväällä Suomen maajoukkuevalmentajana aloittanut Emile Faurie myönsi pettymyksen pisteitä kohtaan. "Tulimme korkein odotuksin ja myönnän että olemme pettyneitä pisteisiin, sillä ratsastajat ovat saaneet muissa kansainvälisissä kilpailussa parempia tuloksia. Emman ja Fian hevoset kuumenivat ja Henrin hevonen pelästyi juuri ennen areenalle menoa ja jännittyi siitä. Joukkueemme ratsastuksen laadukkuus oli edukseen, ja sitä pisteet eivät nyt heijasta. Hevoset esitettiin hyvin, mutta meillä oli ongelmia - niin se menee tässä urheilussa", hän totesi. "Näen kuitenkin joukkueellemme vahvan tulevaisuuden, meillä on poikkeukselliset tasokkaat ratsastajat. Hevosvoimissa on ehkä vähän vajetta, mutta kaikilla on onneksi nousemassa nuorempia, uusia hevosia kansainväliselle huipputasolle. Kannattaa myös muistaa, että joukkueestamme kolme ratsastajaa täällä oli alle 30-vuotiaita ja Henri ja Stella ensimmäisissä mestaruuksissaan", Faurie jatkoi.

Ruoste ainoana suomalaisena jatkoon
Henri Ruoste, joka tuli mukaan joukkueeseen viime metreillä, vastasi siis parhaasta suomalaissuorituksesta. Ruoste ja Jojo AZ ovat sijaluvullaan 29 myös ainoa suomalaisratsukko, joka jatkaa huomiseen Grand Prix Speciaaliin, jossa jaetaan ensimmäiset henkilökohtaiset EM-mitalit. Lindh jäi todella harmittavasti vain parin sijan päähän jatkosta oltuaan 32., kun jatkoon pääsee 30 ratsukkoa. Stella Hagelstamin sijoitus oli lopulta 45. ja Kanervan 50.
 
Ruoste odottaa luottavaisena huomista. "Olen todella tyytyväinen, että ensimmäisen päivän tulos riitti ja pääsen ratsastamaan Specialin. Se on kiva ohjelma ja yleensä se on sopinut Jojolle hyvin. Se on vähän teknisempi ja raskaampi rata kuin Grand Prix, mutta Jojo on aika energinen ja meneväinen hevonen. Oli myös hyvä että saimme yhden välipäivän tähän. Pyrin tekemään huomenna mahdollisimman rikkeettömän suorituksen", hän totesi.

Grand Prix Special alkaa Suomen aikaa klo 10 ja Ruoste starttaa luokassa toisena. Kilpailua voi seurata suorana netin kautta Yle Areenassa.

Grand Prix'n tulokset
Joukkuekilpailun tulokset
Grand Prix Specialin lähtölista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti