maanantai 2. syyskuuta 2013

Terhi Stegarsille pronssia ammattilaisten mestaruuskisoissa

Terhi Stegars kilpaili viikonloppuna Saksan Mainzissa kansallisissa kisoissa. Stegarsin onnistuneen viikonlopun huipensi pronssi Rheinland-Pfalzin, Saarlandin ja Luxemburgin alueiden ammattilaisratsastajille avoimessa mestaruuskisassa. Stegarsin ratsuna mestaruustaistossa oli hänen työnantajansa Tanja Kayserin omistama 10-vuotias Rash. Stegars ja Rash kvaalautuivat perjantain Prix St. Georgesin ja lauantain Inter I:n kautta sunnuntain finaaliin. Finaali ratsastettiin myös Inter I -tasolla ja siihen osallistui karsintaluokkien kolme parasta ratsukkoa. Ratsastajat suorittivat finaaliradan oman hevosensa lisäksi myös kanssakilpailijoidensa hevosilla.

Mestaruuden vei nimiinsä tanskalainen Kristine Möller Hamiltonilla, hopeaa otti saksalainen Marcel Kanz Libermann M:llä ja pronssi jäi Terhi Stegarsille. Himmeimmästä mitalista huolimatta Stegarsin ja Rashin kilpailusuoritus sai finaalin korkeimmat prosentit ja lisäksi Rash valittiin kaikkien ratsastajien sillä ratsastamien keskiarvojen perusteella finaalin parhaaksi hevoseksi.

Stegars oli muutenkin tyytyväinen viikonlopun antiin metsästettyään pronssin lisäksi kisoista seitsemän muutakin sijoitusta. Hän oli Dalou Shanilla 3. (66,961 %) Va A -luokassa, Doreenilla 3. (67,456 %) ja Rashilla 4. (66,491 %) Prix St. Geogesissa, Doreenilla toinen (71,083 %) Inter I Kürissä ja Axiksella 3. (67,579 %) sekä Inter II:ssa että Grand Prix'ssa (67,723 %). Rashilla irtosi voitto Inter I:ssä (66,349 %).