tiistai 10. syyskuuta 2013

Kiahan Rainwater Breeders' Prizen voittoon, Ritzferalille RJL:n 5-vuotisderby

Viikonloppuna Nuorten Hevosten Festivaaleilla käyty 6-vuotiaille FWB-hevosille avoin Breeders' Prize -kilpailu oli tällä kertaa Kikko Kalliokosken omistaman ja ratsastaman Kiahan Rainwaterin (Rotspon - Grand Canyon) heiniä. Hannele Tommilan kasvattaman Kiahan Rainwater voitti molemmat osakilpailut ja vei näin kisan pääpotin yhteistuloksella 159,200 (78,800 + 80,400). Toiseksi sijoittui Ella Tanhuanpään luotsaamana Pitstop (Pius Pacelli - Warsteiner), jonka on kasvattanut ja omistaa Lilli Luoma. Kolmas sija meni viime vuonna NHMM-kisoissakin mukana olleelle New Hill Rossellinille (Rousseau - Rosenkavalier, kasv. New Hill Ltd, om. Veijo Sammalmaa), jota ratsasti Vilma Vajanto.

Emmi Väisäsen ratsastama Ritzferal (Fernet - Rotschild) oli puolestaan paras RJL:n 5-vuotisderbyssä. Mari Hutun kasvattama ja omistama ruuna voitti toisen osakilpailun ja oli toisessa kolmas. Toiseksi kisassa sijoittui Hn Revenue (Rosenstolz - Warsteiner, kasv. Marja-Liisa Lagström, om. Maiju Hannula), jota ratsasti Sari Aimia. Kolmas oli Siiri Kyrön esittämäl Rosy Pearl (Riverside - Roadster, kasv. Katri Rantanen, om. Anna Vuorinen).

Supreme Horse Care 7-vuotis Champion-sarjan finaalin voiton otti Sabrina V (San Remo - Weltmeyer) Emilia Kaikkosen ratsastamana. Ratsukko on osallistunut kolmeen sarjan osakilpailuun ja voittanut ne kaikki.

Ypäjällä nähtiin myös yksi Grand Prix -luokka, joka oli samalla Hevosopiston GP-sarjan osakilpailu. Sen kärkipaikan vei pitkästä aikaa kilparadalla esiintynyt ratsukko Maarit Raiskio - Znak. Parin tulos GP Kürissä oli 68,1 prosenttia. Seitsemän osallistujan luokassa kaikki saivat ilahduttavasti yli 60 prosentin tuloksen ja kolmen kärjellä tulosprosentit olivat yli 67 prosenttia.