maanantai 13. toukokuuta 2013

Britti Emile Faurie Suomen koulumaajoukkueen uusi päävalmentaja

Emile Faurie on Suomen koulumaajoukkueen uusi päävalmentaja. Parhaillaan Suomessa valmentamassa oleva britti luotsaa suomalaisratsastajia kohti Rion vuoden 2016 olympialaisia. Itsekin maataan aina olympiatasolla asti edustanut Faurie pitää uutta pestiään haastavana. Faurien mukaan kaikki on kuitenkin toteutettavissa ja viittaa samalla Englannin kouluratsastuksen tilanteeseen. Hän on nähnyt läheltä, miten sikäläinen kouluratsastus on ollut muutoksessa 10 viime vuoden aikana ja miten sen seurauksena britit ovat pitkäjänteisen työn ansiosta nousseet maailman huipulle.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävälle Faurielle asenne on yksi oleellisimmista asioista. Hän kertoo olevansa vaikuttunut siitä suuresta kehittymisenhalusta, jota suomalaisratsastajat osoittavat. Faurie on valmentajana erittäin tarkka ja vaativa. Samalla hän kuitenkin haluaa rakentaa valmennussuhteesta mahdollisimman avoimen ja rehellisen, niin että kanssakäyminen ratsastajan ja valmentajan välillä olisi vuorovaikutteista ja ratsastajat uskaltaisivat kertoa myös oman näkemyksensä asioista. Faurie perustelee selkästi, miksi jokin asia tulee tehdä tietyllä tavalla ja hyppää tarvittaessa hevosen selkään havainnollistamaan asian. 

Kotona Englannissa omaa valmennustallia pyörittävän Faurien arki on kiireistä. Hänen sitoutumisestaan suomalaisprojektiin kertoo kuitenkin se, että hän on lupautunut käymään Suomessa säännöllisesti noin viiden viikon välein. Tämän lisäksi on tarkoitus, että hän on mahdollisuuksien mukaan suomalaisratsastajien apuna myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Vasta 15-vuotiaana ratsastuksen aloittaneen Faurien suurimpia saavutuksia kilparadoilla ovat henkilökohtainen EM-pronssi vuonna 1993 sekä kolme EM-joukkuemitalia, joista tuorein on EM-kulta vuodelta 2011. Lisäksi Faurie on ollut mukana kaksi kertaa olympialaisissa ja kolme kertaa MM-kisoissa. Kilpa- ja valmennusuransa ohella Fauriella on myös koulutuomarioikeudet. Lisäksi hän on perustanut omaa nimeään kantavan säätiön, jonka johtoajatuksena on tarjota niille lapsille, joille siihen muuten ei olisi tilaisuutta, mahdollisuus päästä mukaan hevosharrastuksen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti