lauantai 16. helmikuuta 2013

CDI-W Neumünster: Molemmat suomalaiset jatkavat huomiseen GP Küriin

Sekä Emma Kanerva että Terhi Stegars ovat mukana huomisessa World Cupin osakilpailussa. Molemmat ratsukot lunastivat paikkanasa huomiselle sijoittumalla 15 parhan joukkoon tämänpäiväisessä karsintaluokassa Grand Prix'ssa.

Emma Kanerva, joka kilpaili ennakkotiedoista poiketen Sini Spiritin sijaan valmentajansa Hubertus Schmidtin omistamalla 13-vuotiaalla tammalla Heimliche Liebe (Hohenstein - Davignon) onnistui tänään suomalaisista paremmin. Hän jäi juuri sijoitusten ulkopuolelle ollen luokan yhdeksän eli ensimmäinen ei-sijoittunut prosentein 69,702. Kanervan ohjelmassa oli muutama pieni rike ja ne todennäköisesti maksoivat hänelle sijoituksen. Hän oli kuitenkin erittäin tyytyväinen raviohjelmaan ja passageosuuksiin. Kanerva ei ole ratsastanut kilpakumppanillaan vielä yhtään kür-ohjelmaa, joten nähtäväksi jää, miten se reagoi musiikkiin radalla.

Terhi Stegars ja trakehner-ori Axis TSF (Sixtus - Angard) olivat sijalla 14 tuloksella 67,468 prosenttia. Stegars ratsasti virheettömän ohjelman ja kertoi olleensa tyytyväinen suoritukseensa kunnes kuuli omat pisteensä. Katsottuaan radan videolta hän totesi itsekin, että suorituksesta puuttui energiaa ja voimaa. Onneksi ratsukon pisteet riittivät huomiseen Grand Prix Küriin, jossa Stegars aikoo laittaa kaiken peliin ja saada ratsuunsa enemmän energiaa. Hän lähtee huomiseen kisaan luottavaisin mielin, koska fiilis radalla oli kaikesta huolimatta tänään hyvä. "Myös viime vuoden puolella Stuttgartin kisassa, jossa ratsastin Axiksella elämäni radan, ensimmäisen päivän suoritus oli vähän vaisu mutta seuraavana päivänä kaikki onnistui nappiin", muistutti Stegars.

Tämän päivän kisa sujui Saksan hallinnassa. Istänämaan kolmikko Helen Langehanenberg - Damon Hill NRW, Kristina Sprehe - Desperados FRH ja Isabell Werth - Don Johnson FRH vei kaikki kolme kärkisijaa. Langehanenbergin voittotulos oli 83,319 prosenttia.
Grand Prix Kür alkaa huomenna Suomen aikaa klo 10.30. Stegars starttaa luokassa neljäntenä ja Kanerva kahdeksantena.