torstai 25. kesäkuuta 2015

PM-kisat 2015: Seniorit jäivät ilman mitalia, poneissa ja junioreissa menestystä avauspäivänä

Kaikkien ikäryhmien Pohjoismaiden mestaruus-kisat käynnistyivät tänään Aalborgissa Tanskassa. Senioreiden joukkuekisa ratkottiin heti avauspäivänä. Suomi jäi harmittavasti ilman mitalia, neljännelle sijalle. Emma Kanerva oli paras suomalaisseniori Sini Solinalla ratsastettuaan reilun 69 prosentin tuloksen. Kanerva jäi niukasti sijoituksilta ollen seitsemäs, kun viisi ratsukkoa sijoittui. Myös joukkueen ensikertalainen Kristina Böckmann onnistui hyvin GP-tasolla varsin vihreällä hevosellaan Der Kleine Lordilla. Böckmannin tulos oli 67,5 prosentin tuntumassa. Elisabet Ehrnroothin Wizard II ja Mikaela Lindhin Bellissimo L sen sijaan eivät olleet parhaimmillaan. Lindhin ratsu kompastui veryttelyssä ja suorituksen jälkeen selvisi, että se loukkasi jalkansa, joten kisat päättyivät Lindhin osalta ensimmäiseen päivään. Senioreiden joukkuekullan vei Ruotsi, jonka ankkurina ratsasti moninkertainen arvokisakävijä Minna Telde Santanalla.

Junioreissa ja poneissa sen sijaan saatiin menestystä heti avausluokissa. Saksassa alkukesän valmentautunut Ella Paloheimo oli hevosellaan Wolle Wolkensteinilla joukkuekisan ensimmäisessä osassa henkilökohtaisissa tuloksissa neljäs prosentein 66,261. Poneissa puolestaan Paloheimon tavoin Saksassa ennen PM-kisoja treenanneet Ida-Lotte Peltoniemi ja Top Tilas ottivat joukkuekisassa henkilökohtaisesti kolmannen sijan hienolla tuloksella 70,128 prosenttia. Nuorissa ratsastajissa suomalaisista parhaiten onnistui Sara Lehtilä Cayennella oltuaan yhdeksäs.

Myös pararatsastajat aloittivat kisarupeamansa tänään joukkuekisan ensimmäisellä osalla. Katja Karjalainen ja Woikoski High Flow olivat toisia omassa ryhmässään prosentein 70,267. Ryhmässä II Teija Kurikka Maditalla oli kolmas. Ryhmässä III Kaisla Osaran ja Kom Furikon sijoitus oli kuudes ja tuoreen Suomen mestarin Jessica Kerttusen ja Ladykillerin seitsemäs. Teea Ranta sijoittui ryhmässä IV viidenneksi Tornaxs P:llä.

Kisat jatkuvat kaikkien muiden paitsi senioreiden osalta joukkueohjelman toisella osalla huomenna perjantaina. Seniorit nähdään seuraavan kerran radalla lauantaina, kun ohjelmassa on GP Special.