sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sandoz Sil Breeders' Prizen ykkönen

Viikonloppuna Ypäjällä kilpailtiin Nuorten hevosten festivaalin merkeissä. Samalla ratkottiin Breeders' Prize -kilpailun voittaja. Vain FWB-hevosille avoimessa kisassa oli tänä vuonna mukana yhdeksän hevosta. Voiton molemmissa osakilpailuissa ja näin myös koko kisassa otti Stella Hagelstamin ratsastama Sandoz Sil (Sir Donnerhall - Florestan I). Myös NHMM-kisoihin tänä kesänä osallistuneen ruunan omistaa Inkeri Kostiainen ja sen on kasvattanut Sanna Silvo. Toiseksi kokonaiskisassa sijoittui Krista Taipale-Kovalaisen ratsastama ja omistama Don Royal (Don Romantic - May Sherif, kasv. Riitta Westerholm). Don Royal oli ensimmäisessä osakilpailussa kolmas ja toisessa toinen. Kolmannen tilan kokonaiskisassa otti Lowlands Sandro Rock (Sandro Hit - High Valley Z, om. Päivi Kokko, kasv. Anne-Mari ja Jyri Pekonen), jota ratsasti Maria Pyykönen. Tämä ratsukko otti osakilpailuissa sijat kaksi ja viisi.

Myös RJL:n 5-vuotis Derby oli ohjelmassa viikonloppuna. Hagelstam otti kisassa kaksoisvoiton New Hill Ltd:n kasvattamilla ja omistamilla hevosilla. Ylivoimainen ykkönen oli jalostukseen hyväksytty ori New Hill Rossellini (Rousseau - Rosenkavalier) ja toiseksi tuli tamma New Hill Julifour (Rubinero - Alcatraz). Kisa kärsi pienoisesta osallistujakadosta, mukana oli vain viisi ratsukkoa.

Nuorten hevosten festivaalin yhteydessä järjestettiin myös Hevosopiston GP-sarjan osakilpailu. Maan kärkinimet olivat jättäneet kisan väliin ja osallistujia oli tällä kertaa neljä. Tulostaso jäi vaatimattomaksi voittajaratsukon Anna-Leena Meller - Mauser prosenttien ollessa 58,440. Toiseksi sijoittui Maija Pakarinen Vino Nobilella tuloksella 54,894 %.