lauantai 23. heinäkuuta 2011

Suomalaisille rikkeitä EM-kisojen henkilökohtaisessa ohjelmassa

Eilen ja tänään ratsastettu nuorten ratsastajien ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu EM-kisoissa on ohi. Luokan ensimmäisenä startanneen Emmi Aution ja Solos Lacanin raviohjelma oli hyvä, mutta laukkaohjelmassa tuli virheitä, joiden takia ratsukon tulos jäi 58,526 prosenttiin. Tällä tuloksella parin sijoitus oli 51. Muut suomalaiset, Inari Hukkinen - Finesse ja Jasmin Sikström - Suriano N.R. onnistuivat hieman Autiota paremmin, mutta myös heidän suorituksensä kärsivät valitettavista rikkeistä. Hukkinen oli parhaana suomalaisena sijalla 43. prosentein 59,974. Sikström jäi puoli pistettä Hukkisesta ollen 44. tuloksella 59,947 %. Vaikka Suomen nuorten kisat eivät kokonaisuudessaan menneet aivan odotusten mukaisesti, saivat ratsastajat kuitenkin paljon arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen.

Luokan voitti Saksan Sanneke Rothenberger hevosella Deveraux OLD tuloksella 74,342 %. Isäntämaa Tanskan hienoa menestystä jatkoivat ratsukot Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy ja Carina Nevermann Torup - Blue Boy toisella ja kolmannella sijalla tuloksilla 74,079 % ja 73,342 %. Huomenna sunnuntaina ratsastetaan kür-finaali, johon pääsevät ensimmäisen henkilökohtaisen kisan 15 parasta ratsukkoa.